Πάφος: Αλλάζει ο τρόπος πεζών περιπολιών της Αστυνομίας

Οδηγίες για αλλαγή του τρόπου περιπολιών στα επίμαχα πολυσύχναστα μέρη και αύξηση της εποπτείας αποφάσισε με εγκύκλιό της η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου.

Μετά το πρόσφατο περιστατικό ληστείας στο Kings Avenue Mall στο οποίο ουσιαστικά ο ληστής μπήκε, έδρασε και έφυγε ανενόχλητος ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου, Νίκος Πενταράς με την επιτελική του ομάδα, Ερωτοκρίτου και Τσαππή αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τομές οι οποίες θα διασφαλίσουν

στο μέλλον αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας στην Πάφο Μάριο Ιγνατίου, οι οδηγίες δεν αφορούν μόνο τις περιπολίες στο πολυκατάστημα αλλά και στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος αλλά και τη σκοπιά που είναι στημένη στα Δημοτικά Μπάνια.

Πλέον με τις νέες οδηγίες οι αστυνομικοί θα είναι υποχρεωμένοι να είναι διαρκώς σε επιφυλακή και να μην κάθονται στο “κουβούκλιο” όπως χαρακτηρίζεται στο σημείωμα στα Δημοτικά Μπάνια δίνοντας ενδεχομένως και λανθασμένα μηνύματα προς την Κοινωνία ότι δηλαδή “σκοτώνουν την ώρα τους χασομερώντας”.

Αυτό βέβαια δημιουργεί άλλα ζητήματα στο Σώμα αφού πλέον τα είκοσι περίπου μέλη της Δύναμης που υπηρετούν σε Ποσειδώνος, Mall και Ποδηλατική Αστυνομία συν τους “Ζητάδες” που χρησιμοποιούνται για ενίσχυση πρέπει να βγάλουν τα πόδια τους νερό στο πήγαινε έλα σε συνθήκες μάλιστα καύσωνα, με αλεξίσφαιρη επένδυση και οπλισμό.

Συγκεκριμένα με εσωτερική εγκύκλιο επισημαίνονται τα ακόλουθα:

- Απαγορεύεται αυστηρώς η παραμονή οποιουδήποτε μέλους μέσα στο κουβούκλιο που είναι τοποθετημένο στα Μπάνια εκτός αν συντρέχει σοβαρός λόγος. Κάθε μέλος της Κοινοτικής Αστυνόμευσης, είτε της Κοινοτικής Αστυνόμευσης, είτε της ποδηλατικής, είτε πεζό περίπολο, είτε της ομάδας “Ζ” θα εκτελεί τα καθήκοντά του χωρίς παραμονή μέσα στο φυλάκιο.

Τα μέλη που είναι ορισμένα για πεζό περίπολο στην Λεωφ. Ποσειδώνος θα έχουν την ευθύνη να ανοίξουν το φυλάκιο και να τοποθετήσουν εσωτερικά τα ενημερωτικά φυλλάδια και στη συνέχεια αφού το κλειδώσουν θα συνεχίζουν το καθήκον τους.

Αναφορικά με τα καθήκοντα στο Mall η νέα εγκύκλιος τα καθορίζει ως ακολούθως:

Το ένα μέλος θα βρίσκεται πεζή περιπολία από το σημείο εισόδου (ράμπα) των οχημάτων προς το χώρο στάθμευσης μέχρι και τη Δυτική πλευρά του πολυκαταστήματος που βρίσκονται σταθμευμένα τα ταξί.

Το δεύτερο μέλος θα διενεργεί πεζή περιπολία από το σημείο της εξωτερικής εισόδου από τον κυκλικό κόμβο μέχρι και τη Νοτιοδυτική έξοδο των οχημάτων των προμηθευτών που εφάπτεται με την Λεωφ. Τάφοι των Βασιλέων.

Σημειώνεται δε ότι τα περίπολα θα εναλλάσσονται μεταξύ τους ανά δίωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα