Πάει πίσω η επανέναρξη στην Πορτογαλία λόγω των κρουσμάτων σε δύο ομάδες;

Προβληματισμός στην Πορτογαλία μετά τα τρία κρούσματα κορωνοϊού σε παίκτες της Γκιμαράες και της Φαμαλισάο.

Η πορτογαλική κυβέρνηση θα εκτιμήσει τον κίνδυνο που υπάρχει για την επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας αν υπάρξουν και άλλα κρούσματα του ιού στις ομάδες, όπως δήλωσε επικεφαλής της επιτροπής Υγείας, μετά την εμφάνιση τριών κρουσμάτων σε παίκτες της Γκιμαράες και της Φαμαλισάο. 

Η Primeira Liga, η οποία τέθηκε σε αναστολή

από τα μέσα Μαρτίου, αναμένεται να αρχίσει εκ νέου στις 30 Μαΐου και οι ομάδες άρχισαν προπονήσεις την περασμένη εβδομάδα.  

«Είναι μια πολύ περίπλοκη κατάσταση για να συμφιλιώσουμε την επιστροφή του ποδοσφαίρου με τους κανονισμούς για την υγεία και την ασφάλεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Υγείας της Πορτογαλίας, Μαρία Γκράκα Φρέιτας. 

«Εάν οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται από τις ομάδες δείχνουν μεγάλο αριθμό θετικών αποτελεσμάτων, θα πρέπει να γίνει συγκεκριμένη αξιολόγηση κινδύνου και να υπάρξει επανεξέταση από τις τοπικές, περιφερειακές και εθνικές αρχές υγείας. Θα ακολουθηθούν οι κανόνες, θα περιμένουμε τα αποτελέσματα και μετά θα αξιολογήσουμε τους κινδύνους» συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα