Τουρκικό περιοδικό στοχοποιεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως συνεργάτη του Γκιουλέν

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που προειδοποιεί για του κινδύνους που συνεπάγεται για ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις.

Την αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προκάλεσε το δημοσίευμα του τουρκικού περιοδικού «Gercek Hayat», στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βοήθησε την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, να διοργανώσει το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016.

Στο δημοσίευμα εμφανίζονται φωτογραφίες των ατόμων που κατηγορούνται και σε αυτές διακρίνεται και ο Οικουμενικός

Πατριάρχης.

Η αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Με ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταγγέλλει πως το δημοσίευμα στοχοποιεί μέλη της κοινότητας και θρησκευτικούς ηγέτες με αναληθείς ισχυρισμούς.

Επιπλέον, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον πολύ μεγάλο κίνδυνο να εκδηλωθούν ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις.

Σε ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στο facebook αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Σε δημοσίευμα του περιοδικού «Γκερτσέκ Χαγιάτ» (Gerçek Hayat) στοχοποιούνται μέλη των (μειονοτικών) κοινοτήτων και θρησκευτικοί ηγέτες, με αποτέλεσμα να δυσαρεστούνται οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι που είναι μέλη του λαού μας.

Θεωρούμε απαραίτητη την πληροφόρηση του κοινού, καθώς όσο είναι ιδιαιτέρως λυπηρή η πράξη, τόσο είναι σοβαροί και ανεύθυνοι οι μη ρεαλιστικοί ισχυρισμοί που προκαλούν ανησυχία στην Ορθόδοξη κοινότητα της Τουρκίας.

Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστούν ρατσιστικά φαινόμενα και βεβηλώσεις, όπως συμβαίνει σε διάφορες χώρες. Και ο Εξοχότατος Πατριάρχης είναι βαθιά στενοχωρημένος που του επιρρίπτεται τέτοιου είδους μομφή, παρά την υποστήριξη που παρέχει στο πλαίσιο του εφικτού στο (τουρκικό) Κράτος μας.

Θα θέλαμε να δηλώσουμε πως με αυτή την ανακοίνωση, την οποία γνωστοποιούμε στο αξιότιμο κοινό, είμαστε βέβαιοι πως οι αρμόδιες Κρατικές Αρχές θα πράξουν τα δέοντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα