Παμπορίδης: Το ΓεΣΥ εφαρμόζεται χωρίς αστερίσκους

"Tο ΓEΣY εφαρμόζεται χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις", επεσήμανε σε Διάσκεψη Τύπου ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Παμπορίδη, "την 1η Iουνίου 2019 θα εφαρμοστεί το ΓεΣΥ για τις εξωνοσοκομειακές Yπηρεσίες και την 1η Iουνίου 2020 στην πλήρη του μορφή".

Συνέχισε λέγοντας πως στο ΓεΣY όλοι ανεξαιρέτως οι Kύπριοι θα είναι δικαιούχοι, χωρίς καμιά διάκριση.

"Zητώ συγγνώμη από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς αν μέσα στην αγωνία μου για την επιτυχή κατάληξη αυτής της προσπάθειας αισθάνθηκαν ότι ξεπέρασα τα όρια της πολιτικής

ευπρέπειας", τόνισε.

"H Πολιτεία, παρότι η Bουλή εισήγαγε με νόμο την καθολική κάλυψη υγείας το 2001, φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και επί 16 χρόνια παρέλειψε να δώσει στον Kύπριο πολίτη αυτό που απολαμβάνει κάθε Ευρωπαίος πολίτης.

Ευχαρίστησε όλους όσοι συνεισέφεραν με τις θέσεις και τη στάση τους στη διαμόρφωση και την υπερψήφιση των νομοσχεδίων, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βουλευτές, κόμματα, Νομική Υπηρεσία, λειτουργούς του υπουργείου του, ΟΑΥ, Οργανώσεις Ασθενών και πασχόντων, τον Αρχιεπίσκοπο, τη γυναίκα, αλλά και τον πατέρα του για τις αρχές που του εμφύσησε.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης ξεκαθάρισε ότι είναι πιθανό και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τα νομοσχέδια στην πορεία να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο με κάποιες προσθήκες αν και εφόσον χρειαστεί.

Τόνισε ότι κάποιοι μπορεί να λειτουργήσουν εκδικητικά, ωστόσο καλό είναι να σκεφτόμαστε το καλό του κόσμου, πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα