Κοινό έγγραφο ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύης στο Εθνικό

Με κοινό έγγραφο προσήλθαν σήμερα στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου οι Πρόεδροι των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, και Αλληλεγγύης με φόντο την ασφάλεια και τις εγγυήσεις επί του Κυπριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, τα τρία κόμματα κατέθεσαν κοινό έγγραφο που αποτελεί πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για κατάργηση εγγυήσεων και πλήρη αποχώρηση του κατοχικού

στρατού.

Τα τρία κόμματα ζητούν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όπως υιοθετήσει τη συγκεκριμένη πρόταση και επιπρόσθετα να την καταθέσει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας, όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη για την Κύπρο στις 28 Ιουνίου.

Όλα όσα περιλαμβάνονται στην κοινή πρόταση των τριών κομμάτων, αφορούν στα όσα θα πρέπει να γίνουν μέχρι την ημερομηνία ισχύος της λύσης, δηλαδή σε όσα υποχρεούται η Τουρκία να πράξει πριν την εφαρμογή της λύσης. Tα τρία κόμματα καλούν τον Πρόεδρο όπως καταθέσει την εν λόγω πρόταση ως πρόταση της ε/κ πλευράς στις διαπραγματεύσεις.

Το περιεχόμενο του κοινού εγγράφου, θα παρουσιαστεί, όπως πληροφορούμαστε, αύριο Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου του επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα