Παμπορίδης: Κάποιοι βρίσκουν το ύφος μου ενοχλητικό

Σε ανακοίνωση, ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τις δηλώσεις του.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Θέλω να εκφράσω τη χαρά και τη συγκίνησή μου, γιατί σήμερα πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά η γένεση του ΟΚΥπΥ, του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, που αποτελεί το όχημα που ο νομοθέτης έταξε για να τρέξει την αυτονόμηση, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι της μεταρρύθμισης της υγείας. Χαιρετίζω τη σύγκληση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και εύχομαι να είναι καλοτάξιδο προς όφελος του Κύπριου πολίτη, των

Κύπριων ασθενών και όλων των επαγγελματιών υγείας.

Εξ αφορμής της εδώ παρουσίας σας, θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ και σε δηλώσεις μου χθεσινές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που φαίνεται ότι ενόχλησαν κάποιους, προκειμένου να διευκρινιστούν κάποια πράγματα.

Πρώτον, όσοι με γνωρίζουν, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι και εγώ ο ίδιος είμαι δικηγόρος, και το κατά πόσο υπηρετώ με εντιμότητα το λειτούργημά μου, αλλά και αν σέβομαι ή όχι τους λειτουργούς της δικαιοσύνης από την αρχή της καριέρας μου είναι γνωστόν στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Δεύτερον, είναι καλά γνωστό σε όλους ότι προέρχομαι από οικογένεια με πατέρα ιατρό και μητέρα μαία και ότι ανατράφηκα σε μια κλινική που υπηρετούσε για πολλά χρόνια τον Κύπριο ασθενή. Ο σεβασμός μου στους απλούς σκαπανείς της υγείας είναι απεριόριστος και δεδομένος. Έχω συναντήσει στη ζωή μου σωρεία γιατρών που τιμούν κάθε λεπτό της ζωής τους τον όρκο του Ιπποκράτη και μόνο εκτίμηση και σεβασμό έχω προς όλους αυτούς. Ποτέ δεν περιφρόνησα τους λειτουργούς υγείας και με λυπεί αν θίχτηκαν οποιοιδήποτε.

Κάποιοι βρίσκουν το ύφος μου ενοχλητικό. Λυπάμαι πολύ, αλλά αυτός είμαι και άλλωστε δεν νομίζω να έχει και ιδιαίτερη σημασία το ύφος ενός Υπουργού, αλλά το έργο που επιτελεί. Ας κριθώ λοιπόν από το έργο μου. Μοναδικός μου στόχος είναι να υπηρετήσω τον Κύπριο πολίτη και να φανώ ωφέλιμος στον τόπο μου. Μοναδική μου έγνοια, ο Κύπριος ασθενής και η υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Υγείας και το ΓεΣΥ.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως όσοι κινούνται προς τους ίδιους στόχους, που δεν είναι άλλοι από τη μεταρρύθμιση και το ΓεΣΥ, όχι μόνο δεν θα είμαι απέναντι σας, αλλά θα είμαι δίπλα σας, ώστε όλοι μαζί να υπηρετήσουμε τον Κύπριο πολίτη.

Εύχομαι και ελπίζω ότι όλοι μας θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του Κυπριακού λαού και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και την εισαγωγή του ΓεΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα