Όζερσαϊ: Το εμπόριο με νότια Κύπρο μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία

Η Kıbrıs (08.12.21) γράφει ότι ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού (ΗΡ), Κουτρέτ Όζερσαϊ δήλωσε ότι κάθε κρίση φέρνει μαζί της και ευκαιρίες και ότι το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει στα κατεχόμενα μετά την σοβαρή διακύμανση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας έναντι των ξένων νομισμάτων θα μπορούσε να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία με τα έξοδα που κάνουν οι Ελληνοκύπριοι στην κατεχόμενη περιοχή του νησιού.

Όπως καταγράφει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και η Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού και Τουρκικού Τύπου, μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Όζερσαϊ

είπε ότι το κόμμα του μπορεί να διαχειριστεί αυτή την κρίση και για τον λόγο αυτό ζητά να ανέλθει στην «εξουσία».

Διαβάστε επίσης: Μπορεί το ψευδοκράτος να μπει μονομερώς στο ευρώ;

Επισημαίνοντας ότι η γρηγορότερη και ευκολότερη ροή συναλλάγματος στα κατεχόμενα μπορεί να διασφαλιστεί από την «νότια Κύπρο», όπως χαρακτήρισε τις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές, ο Όζερσαϊ ανέφερε ότι η ροή συναλλάγματος στα κατεχόμενα θα αυξηθεί με κάποιες ρυθμίσεις που θα κάνουν για να διευκολύνουν την είσοδο στα κατεχόμενα Ελληνοκυπρίων και ξένων τουριστών προερχόμενων από τις ελεύθερες περιοχές.

Υποστήριξε ότι όταν βρισκόταν το κόμμα του στην «κυβέρνηση» προσπάθησαν να λύσουν τις κρίσεις με νέες και δημιουργικές ιδέες και πρόσθεσε ότι υπέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις και τώρα. Είπε ότι έστω και αν οι τιμές των καυσίμων αλλάζουν διεθνώς, μπορεί να τύχει διαχείρισης η διαδικασία αυτή με έναν μηχανισμό που θα συσταθεί και πρόσθεσε ότι αποτελεί προϋπόθεση η παραγωγή ρεαλιστικών λύσεων.

Αναφερόμενος στην κρίση στα καύσιμα και άλλα προβλήματα που υπάρχουν στα κατεχόμενα, ο Όζερσαϊ υποστήριξε ότι η «κυβέρνηση» διαχειρίζεται κακά τη διαδικασία και δεν έχει οργανωτικές ικανότητες. «Αν μπορούσαν να προγραμματίσουν εκ των προτέρων, θα μπορούσαν να προβλέψουν αυτή την κατάσταση», είπε. 

Σημειώνοντας ότι λόγω της κακής διαχείρισης παρατηρήθηκε πρόβλημα στην προσφορά των καυσίμων, ο Όζερσαϊ επέκρινε τις δηλώσεις που έγιναν για να μην πωλούνται καύσιμα σε Ελληνοκύπριους και κατηγόρησε την «κυβέρνηση» ότι κάνει διακρίσεις με βάση την εθνική καταγωγή.

Ανέφερε και τα εξής: «Φάγαμε την ζωή μας για να ανοίξουν οι πόρτες και να διευκολυνθούν οι διελεύσεις. Αυτές τις μέρες που χάνει από την αξία της η τουρκική λίρα έναντι του συναλλάγματος, το εμπόριο με τον νότο ήταν μετατροπή της κρίσης σε ευκαιρία. Δίπλα μας είναι το πλεονέκτημα που θα διασφαλίσει είσοδο συναλλάγματος στην χώρα […]»

Keywords
Τυχαία Θέματα