Οζερσάι: «Αν εκλεγώ, οι Τ/κ θα καθορίσουν το παιχνίδι στην Αν. Μεσόγειο»

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός»  και ανεξάρτητος υποψήφιος στο ψευδοκδράτος Κουντρέτ Οζερσάι, δήλωσε ότι «ο Τουρκοκύπριος λαός θα μπορούσε να επηρεάσει το παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο».

Περιγράφοντας το όραμά του σε μια τηλεοπτική εκπομπή, ο Οζερσάι είπε ότι σε περίπτωση εκλογής του ως «προέδρου» του αποσχιστικού μορφώματος, θα μπορούσε, με τις σωστές πολιτικές και στρατηγική, να διασφαλίσει ότι οι Τουρκοκύπριοι θα καταστούν συνομιλητές στην Ανατολική Μεσόγειο, καθορίζοντας το παιχνίδι και όχι  να είναι ως πιόνια. «Είμαστε συνιδιοκτήτες

φυσικών πόρων στην περιοχή», δήλωσε ο Οζερσάι.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι εάν δημιουργηθούν νέες συνθήκες, ένα νέο κατεστημένο στην περιοχή, τότε θα χρειαστούν την πολιτική βούληση του τουρκοκυπριακού λαού, που θα τον θεωρούν  συνομιλητή. «Σε μια διαφορετική κατάσταση, θα έπρεπε να μου μιλήσουν. Θα είχα συναντήσεις, όχι μόνο με κράτη, αλλά και με εκπροσώπους εταιρειών φυσικού αερίου, οι οποίοι είναι οι νέοι διεθνείς παράγοντες, εκμεταλλευόμενοι την εξουσία της Τουρκίας, η οποία είναι μια ισχυρή περιφερειακή χώρα και σύμμαχος μας».

«Αν διαφωνούμε με την Τουρκία και δεν μπορούμε να μιλήσουμε σε αυτήν και να κάνουμε διάλογο, πώς θα μπορούσαμε να γίνουμε παράγοντεςς στην περιοχή;, είπε ο Οζερσάι.

Keywords
Τυχαία Θέματα