Ούτε εξετάσεις για βουλευτής του ΑΚΕΛ να έδινε ο Αρχηγός

Oύτε εξετάσεις για υποψήφιος βουλευτής από το ΑΚΕΛ να περνούσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης με τα όσα κλήθηκε να απαντήσει σε πρόσφατη  συνέντευξή του στη εφημερίδα «Χαραυγή».

 Ερωτηθείς για το κατά πόσο υπάρχουν πληροφορίες στα χέρια των Αρχών περί  τζιχαντιστών ανάμεσα στους μετανάστες που φτάνουν Κύπρο, ο κ. Μιχαηλίδης που αποχωρεί από

τη ηγεσία της Αστυνομίας,  είπε πως τα 11 άτομα στη Μενόγεια κρατούνται όχι γιατί υπάρχει μαρτυρία πως εμπλέκονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά γιατί υπάρχουν υποψίες ότι πιθανόν να εμπλέκονταν στο παρελθόν σε κάποιες τρομοκρατικές οργανώσεις. Όλα αυτά, είπε,  διερευνώνται, χωρίς βέβαια να στοιχειοθετούνται συγκεκριμένα αδικήματα ή εύλογη υπόνοια, ώστε να τους συλλάβουμε και να διερευνηθεί υπόθεση εναντίον τους.

Η δήλωση αυτή του Αρχηγού Αστυνομίας, προκαλεί προβληματισμό καθώς χθες είδε το φως της δημοσιότητας η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου  ημερομηνίας  25.5.20 το οποίο έκρινε ως νόμιμο το διάταγμα κράτησης προσώπου Συριακής υπηκοότητας, αιτητή πολιτικού ασύλου, για λόγους που άπτονται ζητημάτων εθνικής ασφάλειας. Σύμφωνα με τα πρακτικά της υπόθεσης ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπήρξε μέλος της Συριακής ισλαμιστικής οργάνωσης  Faylaq Al Sham ή  Feilaq al-Sham, η οποία δρούσε υπό την ομπρέλα της  Τουρκιάς  σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία.

Η Αστυνομία δεν γνώριζε για αυτά τα δεδομένα;

Διαβάστε επίσης: Έκθεση ΟΗΕ σελ 5 για σχέσεις Fayad Al-Sham με Τουρκία

Μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαηλίδης ρωτήθηκε από την Χαραυγή για το ΕΛΑΜ και τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία κατά της  «νέας έξαρσης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» και συνέδεσαν το περιστατικό με «εμπρησμό» στο  τζαμί στη Λεμεσό και τα περιστατικά στη Χλώρακα, για το οποίο η Αστυνομία είπε πως δεν ρίχθηκαν βόμβες μολότοφ

Αυτό που ξέχασαν (;) να ρωτήσουν οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι της Χαραυγής τον κ. Μιχαηλίδη είναι για την ρητορική μίσους εναντίον της Αστυνομίας και άλλων θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας από την ομάδα Antifa που φωνάζουν «Μπάτσοι, Τv, Νεοναζί... Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί».

Επικίνδυνο και συνάμα ύπουλο πράγμα ο αλα κάρτ «αντιφασισμός».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα