Ουρές χιλιομέτρων από το πρωί για τεστ στη Λεμεσό(ΦΩΤΟΣ)

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν οι πολίτες στη Λεμεσό ώστε να κάνουν το τεστ κορωνοιού ενώ έχουν στη διάθεσή τους μόνο ένα εργαστήριο διεξαγωγής δειγματοληπτικών ελέγχων.

Οι ουρές άρχισαν να σχηματίζονται από νωρίς το πρωί και συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα.

Πάντως πολίτες διαπίστωσαν ότι τα τεστ είχαν εξαντληθεί ωστόσο πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι δόθηκαν επιπλέον τεστ

ώστε να συνεχιστούν οι δειγματοληψίες στη Λεμεσό.

Οι ίδιες εικόνες φαίνεται να επικρατούν και σε άλλες πόλεις.

Δεκάδες εργαζόμενοι μεταβαίνουν από το πρωί στο εργαστήριο που βρίσκεται στη Γεροσκήπου για να υποβληθούν σε δειγματοληπτική εξέταση για κορωνοϊό (PCR test), ώστε να μπορούν να μετακινούνται για επαγγελματικούς λόγους από και προς την επαρχία Πάφου.

Αρχικά διενεργήθηκαν 450 τεστ, ωστόσο, λόγω αυξημένης ζήτησης από πλευράς πολιτών, η δειγματοληψία που ξεκίνησε στις 08:00, διακόπηκε για λίγα λεπτά και μετά τις 10:30 μετά από τη μικρή παύση επανάρχισε. Οι ενδιαφερόμενοι που μετακινούνται από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου είναι εκατοντάδες στην Επαρχία Πάφου, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί συνωστισμός.

Στη σκηνή κλήθηκαν και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου για την επιβολή της τάξης και την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων. Πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στο ΚΥΠΕ για τα τεστ που εξαντλήθηκαν και για τη διακοπή της εξέτασης για μικρό χρονικό διάστημα και απηύθυναν έκκληση όπως καθοριστούν και άλλα σημεία για τη διενέργεια της δειγματοληψίας για τους μετακινούμενους εργαζόμενους, ώστε να διευκολυνθούν και να μην παρατηρείται συνωστισμός. 

Δημοσιεύτηκε από Costas Costa στις Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα