Ουγγαρία: Φράκτης 175 χλμ κατά της παράνομης μετανάστευσης

Περί τα τέλη Αυγούστου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράκτη στα σύνορα Ουγγαρίας - Σερβίας προς αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης η οποία φέτος σημειώνει τεράστια αύξηση στην Ουγγαρία, κατά πενήντα φορές σε σχέση με το 2012.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, στην Ουγγαρία

οι αιτήσεις για άσυλο είναι κατά 50 φορές υψηλότερες φέτος σε σχέση με το 2012 και αναμένεται ότι θα φθάσουν τις 140,000. Οι πλείστοι μετανάστες φθάνουν στην Ουγγαρία μέσω της Ελλάδας και της Σερβίας και έχουν καταγωγή το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Ιράκ.

Η Ουγγαρία, η οποία είναι πλήρες μέλος της ΕΕ από το 2004 όπως η Κύπρος, λαμβάνει μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης, κατασκευάζοντας κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία ένα φράκτη 175 χιλιομέτρων. Την ίδια ώρα, προέβη σε αλλαγές στους νόμους περί ασύλου. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν αυτόματη απόρριψη αιτήσεων ασύλου όσων φθάνουν από τη Σερβία καθώς θεωρείται ότι η Σερβία είναι ασφαλής χώρα. Η κατασκευή του φράκτη θα ολοκληρωθεί τέλος Αυγούστου.

Η διαδρομή `Δυτικά Βαλκάνια” θεωρείται μια από τις κυριότερες διαδρομές για είσοδο των μεταναστών στη Δυτική Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Στην Ελλάδα οι μετανάστες φθάνουν κατά χιλιάδες μέσω Τουρκίας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα