Γερμανοί -Ευφάνταστοι τρόποι διαφύλαξης της ιδιωτικής ζωής

Οταν πρόκειται για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, οι Γερμανοί δεν αστειεύονται.

Μετά που διαπιστώθηκε ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ υπέκλεψε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις στη Γερμανία, οι πωλήσεις των γραφομηχανών στη χώρα εκτινάχθηκαν στα ύψη, καθώς ορισμένοι Γερμανοί πιστεύουν ότι η αποστολή επιστολών θα μπορούσε να καταστήσει δυσκολότερη την παρακολούθηση των επικοινωνιών από τους Αμερικανούς.

Την Τρίτη, ένας 29χρονος άνδρας συνελήφθη

στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης όταν οι αρχές διαπίστωσαν ότι είχε βάλει την γερμανική ταυτότητά του στο φούρνο μικροκυμάτων, μεταδίδει το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA και αναδημοσιεύει η Washington Post.

Σύμφωνα με αστυνομικό δελτίο, ο 29χρονος εξέφρασε την ανησυχία ότι η ιδιωτική ζωή του θα μπορούσε να παραβιαζόταν από το μικροτσίπ που έχει ενσωματωθεί σε όλες τις γερμανικές ταυτότητες από το 2010. Ο 29χρονος αντιμετωπίζει τώρα είτε πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης για το αδίκημα της παράνομης τροποποίησης επίσημων εγγράφων αφού σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο, οι ταυτότητες αποτελούν κρατική ιδιοκτησία.

Το 2010, μια κυβερνητική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «θα χρειαστούν δέκα χρόνια για να εδραιωθούν οι ταυτότητες αυτές." Αν και αρκετές μελέτες έχουν αντικρούσει τις ανησυχίες ότι το μικροτσίπ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κατασκοπεύει τους ιδιώτες, πολλοί Γερμανοί παραμένουν επιφυλακτικοί. Δεν είναι όλοι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν το μικροτσίπ, το οποίο τους επιτρέπει να συμπληρώνουν ηλεκτρονικές αιτήσεις πολύ πιο γρήγορα.

Σε μια έρευνα του 2014, σχεδόν το 40 % των Γερμανών δήλωσαν ότι θεωρούν την αύξηση ψηφιοποίησης και τον ρόλο των υπηρεσιών πληροφοριών ως μια απειλή.

Πηγή ΚΥΠΕ-Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα