Πρώην Ουκρανός ΥΠΟΙΚ: Η σύλληψη του ρωσικού τάνκερ θα προκαλέσει ένταση

Η σύλληψη του ρωσικού τάνκερ Neyma από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας στο λιμάνι Ισμαήλ θα προκαλέσει ένταση στις σχέσεις μεταξύ των χωρών και θα επηρεάσει αρνητικά τις συνομιλίες που διεξάγονται για την τύχη των 24 Ουκρανών ναυτών που είχαν συλληφθεί από την Ρωσία τον περασμένο Νοέμβριο στον πορθμό του Κέρτς. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Βίκτορ Σουσλόφ, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το συμβάν

να προκλήθηκε με σκοπό να δυσφημισθεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο στόχος είναι προφανής, να οξυνθούν και πάλι οι σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Τώρα η διαφαινόμενη επιστροφή των Ουκρανών ναυτών μπορεί να σταματήσει» εκτιμά ο Σουσλόφ. Ο Ουκρανός πρώην υπουργός οικονομικών, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο η όλη αυτή κατάσταση να προκλήθηκε με σκοπό να πληγεί το κύρος του προέδρου Ζελένσκι, επισημαίνει ότι «αν αυτό πράγματι έγινε με την έγκριση του Ζελένσκι, τότε η κατάσταση μοιάζει ότι τον εξαπάτησαν».

Ο Σουσλόφ πάντως θεωρεί ότι το περιστατικό με την σύλληψη του ρωσικού τάνκερ γενικά «παραπέμπει στην έναρξη κάποιας ειδικής επιχείρησης».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα