Ώθηση στις σχέσεις Κύπρου-Βουλγαρίας

Πρόγραμμα Συνεργασίας στον τομέα της Επιστήμης, της Παιδείας και του Πολιτισμού μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για την περίοδο 2015 – 2017, υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής και ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στην Κύπρο, Hristo Georgiev.

«Το Πρόγραμμα Συνεργασίας που υπογράφουμε σήμερα, θα δώσει μια νέα ώθηση στις διμερείς μας σχέσεις στους τομείς της Επιστήμης της Παιδείας

και του Πολιτισμού», τόνισε ο κ. Καδής κατά την υπογραφή του Προγράμματος.

«Αυτή είναι κατάλληλη στιγμή να προχωρήσουμε τις σχέσεις μας σε ένα πιο αναβαθμισμένο επίπεδο», υπογράμμισε ο κ. Καδής σημειώνοντας ότι οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Βουλγαρίας, οι οποίες υπήρξαν ανέκαθεν σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, μέσω της συνεργασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και μέσω της ελεύθερης διακίνησης εντός των χωρών της Ένωσης, η οποία επέτρεψε μια στενότερη επαφή μεταξύ των λαών μας».

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Βουλγαρίας σημείωσε ότι το εν λόγω πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της ποιότητας των ανθρώπινων σχέσεων και των δυνατοτήτων για περαιτέρω ανάπτυξη των πολιτιστικών δεσμών και της εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πιο συγκεκριμένα τις επαφές μεταξύ των Πανεπιστημίων μας στους τομείς της επιστημονικής έρευνας και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

“Έχουμε μια καλή βάση. Θα πρέπει να της προσδώσουμε περιεχόμενο, ανάλογο του εξαιρετικού επιπέδου των διμερών μας σχέσεων”, συμπλήρωσε ο Hristo Georgiev.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα