Όταν τα σκουπίδια καταλήγουν στα στομάχια ζώων- ΦΩΤΟΣ

Αναλογιστήκατε που πάνε τα σκουπίδια που πετάτε;

Μερικά, καταλήγουν στο στομάχι αβοήθητων ζώων...

Ο σχεδιαστής Κρίστιαν Γουόλτερς, επιχειρεί να σοκάρει την κοινή γνώμη με τις φωτογραφίες του που απεικονίζουν τα σκουπίδια μας μέσα σε ψάρια, χελώνες και φώκιες. Οι πιο κάτω εικόνες, θα σε κάνουν να σκεφτείς διπλά αν θα πρέπει να πετάξεις ξανά τα σκουπίδια σου στο περιβάλλον.

Ο Γουόλτερς, έχει χρησιμοποιήσει Photoshop για αυτή τη συλλογή, δείχνοντας τους κινδύνους που μπορούν να προκαλέσουν τα 9 εκατομμύρια τόνοι

σκουπιδιών σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου.

Ο σχεδιαστής ονόμασε τις φωτογραφίες του «Η Τιμή Ευκαιρίας» και τις έθεσε στη διάθεση του Παγκόσμιου Ιδρύματος Άγριας Ζωής WWF.

«Αντιμετωπίζουμε αυτά τα ζώα σαν κάδους απορριμμάτων. Όταν αφήνεις ένα σκουπίδι στην παραλία είναι σαν χρησιμοποιείς τον ωκεανό σαν ένα μεγάλο κάδο απορριμμάτων. Όταν πετάς σκουπίδια από το πλάι της βάρκας, είναι σαν να χρησιμοποιείς τον ωκεανό σαν ένα μεγάλο κάδο απορριμμάτων. Και όταν αφήνεις τα σκουπίδια σου σε ένα φεστιβάλ ή σε ένα πάρτι στην παραλία είναι επίσης το ίδιο. Προφανώς θα ήταν κατορθωτό να καθαρίζαμε τους ωκεανούς, αλλά ένιωσα πως έπρεπε να προσπαθήσω να κάνω κάτι», δηλώνει ο Γουόλτερς.

Πηγή - Metro.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα