«Όταν συνάντησα τον Ντενκτάς ήταν μεθυσμένος»

Ποικίλα τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες, με αναφορές στην αντιπαράθεση Ντενκτάς και ιδιοκτήτη εταιρείας ερευνών, στη σύλληψη οκτώ ατόμων που σχετίζονται με υποθέσεις ναρκωτικών, στην 22χρονη η οποία έφυγε από το νοσοκομείο αφήνοντας πίσω το νεογέννητό της και στις κατηγορίες του «προέδρου» της υπηρεσίας «δημόσιας διοίκησης» εναντίον του «υπεξ».

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Αν ήμουν μεθυσμένος θα αποχωρούσα», γράφει ότι συνεχίζεται

η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς και του ιδιοκτήτη της εταιρείας διεξαγωγής ερευνών Γκεζιτζί, Μουράτ Γκεζιτζί, ο οποίος είπε ότι όταν πρωτοσυναντήθηκε με τον Ντενκτάς, ο Τ/κ πολιτικός ήταν μεθυσμένος. Αναφορά γίνεται και στη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΤΟΣ με τη «βουλευτή» Ντογούς Ντεριγιά, κατά την οποία συζητήθηκε και η πρωτοβουλία της συντεχνίας για την απόκτηση υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας παιδιών από μεικτούς γάμους, με ένα γονιό Τ/κ. Αλλού γράφει για τις κατηγορίες του «προέδρου» της υπηρεσίας «δημόσιας διοίκησης» εναντίον του «υπεξ» και του τέως «υπουργού» παιδείας σχετικά με την πλήρωση θέσεων.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) έχει τίτλο «Επιχείρηση τα ξημερώματα» και γράφει ότι ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε υποστατικά και οχήματα σε κατεχόμενη Λευκωσία και Κερύνεια πραγματοποίησαν μέλη της «υπηρεσίας» καταπολέμησης ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οκτώ άτομα, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών. Τρία από τα οκτώ άτομα είναι Ελληνοκύπριοι. Αλλού αναφέρεται σε τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Κερύνειας, στο οποίο τραυματίστηκαν τρία άτομα. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο πρωτοσέλιδό της.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Εκμεταλλεύτηκαν την εξουσία τους οι υπουργοί», αναφέρεται σε έκθεση του «προέδρου» της υπηρεσίας «δημόσιας διοίκησης», στην οποία κατηγορεί τους «υπεξ» και «υπουργό» παιδείας ότι εκμεταλλεύτηκαν την εξουσία τους, δίνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση εξετάσεων για πρόσληψη. Αναφορά γίνεται και στην πρόθεση του Προέδρου των ΗΠΑ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ στην πόλη της Ιερουσαλήμ, από το Τελ Αβίβ όπου βρίσκεται σήμερα. Γράφει, ακόμα, ότι σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξαναρχίσουν.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Γίνεται ανταγωνιστική η GSM», αναφέρεται στην αποπεράτωση των εργασιών για την αναβάθμιση του συστήματος κινητής τηλεφωνίας στα κατεχόμενα, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί τον Ιανουάριο του 2018. Γράφει, ακόμα, ότι τρία άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας -Κερύνειας, όταν φορτηγό κτύπησε όχημα το οποίο είχε σταθμεύσει στην άκρη του δρόμου. Αναφορά γίνεται και στη νεαρή μητέρα, η οποία μετά που γέννησε με καισαρική τομή το παιδί της σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, αρνήθηκε να το παραλάβει, λέγοντας ότι δεν το θέλει.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Εκμεταλλεύτηκε τις εξουσίες του, τις χρησιμοποίησε για κακό», γράφει ότι με επιστολή του ο «πρόεδρος» της υπηρεσίας «δημόσιας διοίκησης» Καμίλ Καϊράλ κατηγόρησε τον «υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου για παρέμβαση σε εξετάσεις πρόσληψης στο «υπουργείο». Σε απάντησή του, ο Ερτουγρούλογλου διέψευσε τις κατηγορίες. Αλλού γράφει ότι, ακόμα ένα νεογέννητο εγκαταλείφθηκε σε νοσοκομείο και αυτήν τη φορά αφορά την περίπτωση 22χρονης, η οποία μετά τη γέννηση του παιδιού της αποχώρησε από το νοσοκομείο, αρνούμενη να παραλάβει το παιδί της. Προβάλλει, ακόμα, τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού σε τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων εν όψει και της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα