Οταν οι σημερινοί προπονητές έπαιζαν μπάλα

Περισσότερα μαλλιά, λιγότερα κιλά, μεγαλύτερη σοφία. Ένα πράγμα μένει αναλλοίωτο: το πάθος για μπάλα. Οι σημερινοί προπονητές Α’ Κατηγορίας (κάτοχοι του UEFA PRO) υπήρξαν στα νιάτα τους αξιόλογοι ποδοσφαιριστές και ο Σύνδεσμος Προπονητών θυμάται την εποχή που φορούσαν ποδοσφαιρικά παπούτσια.



Ο Γιώργος Κοσμά της Αγίας Νάπας αγωνίστηκε στην Ένωση ως επιθετικός χαφ από το 1987 έως το 2000 ενώ στη συνέχεια έπαιξε σε Αναγέννηση Δερύνειας, Ονήσιλο και Αγία Νάπα για να κρεμάσει

τα ποδοσφαιρικά παπούτσια το 2004, αγωνιζόμενος πλέον ως πλάγιο μπακ και αμυντικός μέσος. Μέτρησε πάνω από 200 συμμετοχές στην Α’ Κατηγορία.

Ένας από τους σημαντικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Παφιακού ποδοσφαίρου θεωρείται ο Σοφόκλης Σοφοκλέους της PΑFOS FC αφού έπαιξε μπάλα στον ΑΠΟΠ στα 80s και στα 90s, αγωνιζόμενος ως κεντρικός αμυντικός. Παφίτης είναι και ο προπονητής της Δόξας Λούκας Χατζηλούκας, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στον ΑΠΟΕΛ από το 1987 μέχρι το 2000, ως επιτελικός μέσος.

Ο Κώστας Καϊάφας της Ομόνοιας έπαιξε με το τριφύλλι στο στήθος από το 1991 μέχρι το 2009 ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε δύο σεζόν στην Αλκή, για να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια στα 37. Ο Χριστάκης Χριστοφόρου της ΑΕΛ αγωνίστηκε στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού από το 1985 μέχρι το 1989 πανηγυρίζοντας τρία Κύπελλα, ενώ μετά έπαιξε και στον ΑΠΟΕΛ.

Τρεις συμμετοχές με την Εθνική Κύπρου αλλά και 14 χρόνια καριέρας στον Εθνικό Άχνας έχει στην πλάτη του ο σημερινός κόουτς των Αχνιωτών Μπόρτζε Τζούρεφ, ενώ… Κύπριος μπορεί να θεωρείται πλέον, μετά από τόσα χρόνια στο νησί μας, ο Τιμούρ Κετσπάγια, που αγωνίστηκε στην Ανόρθωση τη διετία 1992-94 και την περίοδο 2002-06 (παίζοντας και ως παίκτης – προπονητής), ενώ στο μεσοδιάστημα έπαιξε σε Ελλάδα, Αγγλία και Σκοτία.

Απο: www.footballcoaches.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα