«Να συνεχιστεί η δουλειά»

«Η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζεται κανονικά σε ότι αφορά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και σε ότι αφορά τα προαπαιτούμενα με βάση το νέο πρόγραμμα», επεσήμανε τόσο ο επικεφαλής του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όσο και ο αρμόδιος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο, μετά την ολοκλήρωση του άτυπου Εurogroup.

Ο Ολλανδός αξιωματούχος επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να γίνουν σημαντικές αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο στη συμφωνία, αντιθέτως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με θέματα που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Αναφορικά

στη συμμετοχή το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και το θέμα του χρέους ο κ. Ντάισελμπλουμ, τόνισε ότι αυτό θα συζητηθεί αργότερα το φθινόπωρο, ενώ προαπαιτούμενο για να πάει το θέμα στο ΔΣ του ταμείου είναι να προχωρήσουν σημαντικές αλλαγές σε θέματα όπως η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού αλλά και επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα.

Το αργότερο μέχρι της 15 Νοεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα των stress test των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ο Μπενουά Κερέ. Το μέλος της ΕΚΤ ερωτηθείς για τα capital controls επεσήμανε πως η απόφαση για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και έχει ως προϋπόθεση τη σταδιακή επανάκτηση της τραπεζικής πίστης.

Keywords
Τυχαία Θέματα