Όταν ο Ζλάταν ξεπερνά τα όρια (βιντεο)

Με αφορμή την αποβολή του Ιμπραϊμοβιτς κόντρα στην Τσέλσι, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τις περιπτώσεις που ο Σουηδός επιθετικός έχει αντικρίσει απευθείας κόκκινη κάρτα στην καριέρα του.

Ότι ο Ιμπραϊμοβιτς έχει μια μεγάλη δόση τρέλας είναι ευρέως γνωστό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ότι... ξεφεύγει, επίσης. Αυτή τη φορά, όμως, ο διαιτητής Κάιπερς εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα πάνω στο Σουηδό για το μαρκάρισμα πάνω στον Όσκαρ,

που ήταν μεν σκληρό, όμως ο ποδοσφαιριστής φάνηκε πως πήγαινε για την μπάλα. Ίσως, βέβαια, έπαιξε σημαντικό ρόλο το «βεβαρημένο» παρελθόν του Ζλάταν.Ουκ ολίγες φορές ο Ιμπραϊμοβιτς έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά του εντός (αλλά και εκτός) αγωνιστικού χώρου. Έχει έρθει στα χέρια με αντιπάλους του ή τους έχει χτυπήσει εκτός φάσης. Η κόκκινη κάρτα στο Στάμφορντ Μπριτζ ήταν η έβδομη, που αντίκρισε απευθείας ο 34χρονος επιθετικός στην καριέρα του. Άλλες φορές στοίχησαν στην ομάδα του, άλλες φορές – όπως χθες – όχι. Ας θυμηθούμε τις προηγούμενες έξι.Αλμερία – Μπαρτσελόνα 2-2 (2009-10)Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ισπανία ο Ιμπραϊμοβιτς αντίκρισε την πρώτη απευθείας κόκκινη κάρτα στην καριέρα του. Στις 6/3/2010 η Μπαρτσελόνα βρισκόταν πίσω στο σκορ από την Αλμερία, όταν στο 60’ ο Σουηδός χτύπησε εκτός φάσης τον Σίσμα. Ο διαιτητής του έδειξε το δρόμο για τα αποδυτήρια, με τους «μπλαουγκράνα» να μη φτάνουν στην ανατροπή και να παίρνουν απλά το βαθμό της ισοπαλίας.

Μίλαν – Μπάρι 1-1 (2010-11)Την αμέσως επόμενη σεζόν ο Ζλάταν πήγε ως δανεικός από την Μπάρτσα στη Μίλαν. Στην 29η αγωνιστική οι «ροσονέρι» φιλοξενούσαν την Μπάρι και βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 1-0, όταν ο Ιμπραϊμοβιτς μετά από μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Ρόσι, χτύπησε τον αντίπαλό του στο στομάχι. Απευθείας κόκκινη για τον Σουηδό και τιμωρία δύο αγωνιστικών, με τη Μίλαν να ισοφαρίζει τελικά σε 1-1.

Φιορεντίνα – Μίλαν 1-2 (2010-11)Το πρώτο ματς που επέστρεψε ο Ιμπραϊμοβιτς μετά την κόκκινη κάρτα κόντρα στην Μπάρι ήταν αυτό με τη Φιορεντίνα στο Αρτέμιο Φράνκι. Η Μίλαν είχε το προβάδισμα με 2-1 στο 87’, όταν ο Σουηδός επιθετικός είπε κάποια «γαλλικά», με το διαιτητή Εμίντιο Μοργκάντι να το αντιλαμβάνεται και να τον στέλνει αμέσως στα αποδυτήρια. Οι «ροσονέρι» κράτησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους, με τον Ιμπραϊμοβιτς να τρώει «καμπάνα» δύο ακόμη αγωνιστικών.

Μίλαν – Νάπολι 0-0 (2011-12)Η 3η απευθείας κόκκινη κάρτα κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Μίλαν ήρθε στις 5/2/2012 στον αγώνα κόντρα στη Νάπολι. Κατά τη διάρκεια μιας μικρής αψιμαχίας των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων στο 64’, ο Ιμπραϊμοβιτς έριξε σφαλιάρα στον Σαλβατόρε Αρόνικα, με το διαιτητή Νικόλα Ριτσόλι να τον αποβάλει και να τρώει «καμπάνα» τριών αγωνιστικών. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ως το τέλος.

Παρί Σεν Ζερμέν – Σεντ Ετιέν 1-2 (2012-13)Στις 3/11/2012 η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενούσε τη Σεντ Ετιέν και στο 70ο λεπτό βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-0. Σε εκείνο το σημείο ο Ιμπραϊμοβιτς μεταμορφώθηκε σε... Μπρους Λι και με την «καρατιά» στον αντίπαλο τερματοφύλακα, Στεφάν Ραφιέ, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, που στοίχισε στον ίδιο τιμωρία δύο αγωνιστικών και στην ομάδα του την ήττα με σκορ 1-2.

Bαλένθια – Παρί Σεν Ζερμέν 1-2 (2012-13) Στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «νυχτερίδες» υποδέχθηκαν τους Παριζιάνους και στις καθυστερήσεις το ματς ήταν στο 1-2 υπέρ των φιλοξενούμενων. Ακριβώς τότε ο Ιμπραϊμοβιτς πήγε με τις τάπες στη μονομαχία με τον Αντρές Γκουαρδάδο, με τον Ταλιαβέντο να του δείχνει απευθείας την κόκκινη κάρτα. Η Βαλένθια δεν είχε χρόνο να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και το 1-2 έμεινε ως το σφύριγμα της λήξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα