ΟΣΑΚ: «Για ακόμη μια φορά την πληρώνουν οι ασθενείς»

Λανθασμένη θεωρεί η ΟΣΑΚ την απόφαση των Ιατρών να προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα λόγω διαφορών που έχουν με τον εργοδότη τους. Η απόφαση τους για άλλη μια  φορά τιμωρεί τους ασθενείς οι οποίοι δεν ευθύνονται για τα προβλήματα που οι Ιατροί ισχυρίζονται ότι αντιμετωπίζουν αλλά και για τις συνδικαλιστικές και μισθολογικές τους διεκδικήσεις, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Σημειώνουν πως «επιτέλους ζητούμε υπευθυνότητα και υπεύθυνο συνδικαλισμό ο οποίος δεν θα τιμωρεί τους ασθενείς ούτε θα προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία

των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥΠΥ. Μοιραζόμαστε μαζί τους την έντονη ανησυχία για το μέλλον της δημόσια υγείας στη χώρα μας όμως θεωρούμε ότι χρειάζονται διαφορετικές ενέργειες για να την προστατέψουμε παρά απεργίες και σύγκρουση με τον ΟΚΥΠΥ».

«Η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι εκ των ων ουκ άνευ για να αναβαθμιστεί η δημόσια υγεία στη χώρα μας και η πορεία προς την αυτονόμηση χρειάζεται συνεργασία και υπεύθυνη στάση προς τους λήπτες των υπηρεσιών, τους ασθενείς οι οποίοι έχουν γυρίσει την  πλάτη προς τα ΔΝ και οι λίγοι που έμειναν σπρώχνονται για να τα εγκαταλείψουν» προσθέτουν.

Καλούμε τους Ιατρούς έστω και την ύστατη να ακυρώσουν τα απεργιακά μέτρα και αν θεωρούν απαραίτητο ναδιαμαρτυρηθούν για θέματα που έχουν να κάνει με την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς,  να το κάνουν σε μη εργάσιμες ώρες και θα έχουν τη στήριξη μας, αναφέρουν τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα