ΟΣΑΚ: Ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης ασθενών με ψυχικά νοσήματα

Απαράδεκτες χαρακτηρίζουν η ΟΣΑΚ και ο Όμιλος Ελπιδοφόρος- οργάνωση μέλος της η οποία εκπροσωπεί άτομα με ψυχικά νοσήματα, τις συνθήκες διαβίωσης των ασθενών με ψυχικές παθήσεις στο νοσοκομείο Αθαλάσσας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα σοβαρότατο πρόβλημα το οποίο διαιωνίζεται.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το οργανωμένο κίνημα των ασθενών επανειλημμένα ανέδειξε το θέμα αυτό το οποίο έθεσε και στο υψηλότερο επίπεδο- στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος έδωσε σαφείς οδηγίες προώθησης των σχεδιασμών για ανέγερση νέου κτηρίου φιλοξενίας των ατόμων με ψυχικές παθήσεις.

Παράλληλα, ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και ενεργειών οι οποίες θα συμβάλουν στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και φροντίδας των ασθενών αυτών.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, σημειώνεται, ο μεγάλος «εχθρός» των αλλαγών, δηλαδή η γραφειοκρατία και η αδράνεια ορισμένων τμημάτων συνεχίζει να ταλανίζει τους ασθενείς με ψυχικά νοσήματα και να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στη φροντίδα, όσο και στην περίθαλψή τους.

Το ποτήρι ξεχείλισε πολλές φορές, αναφέρεται, γι’ αυτό η ΟΣΑΚ και ο Όμιλος Ελπιδοφόρος εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους ως προς τις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών υγείας  για τα θέματα αυτά.

Τέλος, τους ευχαριστούν από καρδιάς για την συνεχή και καθημερινή στήριξη την οποία προσφέρουν στα άτομα με ψυχικά νοσήματα, τονίζοντας ότι όλοι μαζί θα πρέπει να απαιτήσουμε την άμεση προώθηση των διαδικασιών για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα