Όρμηξε στον 43χρονο η 29χρονη: «Το έκανες γιατί είμαι μαύρη και εσύ άσπρος»

Ενώπιον Δικαστηρίου Λάρνακας εμφανίστηκε σήμερα ο 43χρονος απ’ τη Λάρνακα ο οποίος κτύπησε αναίτια αλλοδαπή γυναίκα η οποία κρατούσε το μωρό της στην αγκαλιά της.

Η 29χρονη γυναίκα, αφρικανικής καταγωγής ήταν παρούσα στο Δικαστήριο σήμερα και κατά την είσοδο του 43χρονου στο Δικαστήριο, τον άρπαξε από τον λαιμό λέγοντάς του, «το έκανες γιατί είμαι μαύρη και εσύ άσπρος», η γυναίκα στη συνέχεια ξέσπασε σε λυγμούς. Προηγουμένως είχε παρέμβει η Αστυνομία και η γυναίκα έπεσε μόνη της στο έδαφος σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΡΙΚ.

Διαβάστε

επίσης: Χειροπέδες σε 43χρονο για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας στη Λάρνακα

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 43χρονου είπε πως ο πελάτης του θα προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία για το συμβάν και παράλληλα υπέβαλε αίτημα διακοπής της διαδικασίας.

Η Κατηγορούσα Αρχή έφερε ένσταση στο αίτημα. Η εκπρόσωπος της, Αρχής Άννα Γιάλλουρου ανέφερε ότι δεν μπορεί να εξεταστεί το συγκεκριμένο αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του υπόπτου, αφού δεν υπήρχε εκ των προτέρων συνεννόηση μεταξύ τους.

Η κ. Γιάλλουρου ζήτησε χρόνο για να μελετήσει το υλικό της αγόρευσης του συναδέλφου της και το Δικαστήριο όρισε την 5η Αυγούστου ως ημερομηνία για αγορεύσεις και τοποθετήσεις στο προδικαστικό διάβημα της υπεράσπισης.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους δηλαδή το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list, υπέγραψε εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ και θα πρέπει να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα σε Αστυνομικό Σταθμό για να υπογράφει.

Σημειώνεται ότι στον προαύλιο χώρο του Δικαστηρίου συγκεντρώθηκαν πολίτες κρατώντας πανό που έγραφαν μεταξύ άλλων «Αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους του κόσμου» και "You fascists bound to lose" για να συμπαρασταθούν στην παραπονούμενη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος αντιμετωπίζει δέκα συνολικά κατηγορίες εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούν το αδίκημα της καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας, επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, κοινή επίθεση, δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Διαβάστε επίσης: Ξυλοδαρμός γυναίκας Λάρνακα: Ελεύθερος υπό όρους ο 43χρονος

Keywords
Τυχαία Θέματα