Οργή νεφροπαθών για την έλλειψη νεφρολόγου στο Γ.Ν. Αμμοχώστου

Χρόνιο και όχι καινούριο είναι το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, τόσο στην Νεφρολογική όσο και στην Καρδιολογική Κλινική.

Οι σαράντα και πλέον αιμοκαθαρόμενοι του Νοσοκομείου στο Παραλίμνι καταγγέλλουν έλλειψη ιατρικού προσωπικού, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, η ολιγοήμερη άδεια της μοναδικής Νεφρολόγου, άφησε την μονάδα χωρίς αρμόδιο ιατρό, με την ευθύνη της αιμοκάθαρσης να αναλαμβάνει το νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως ανέφερε ο νεφροπαθής Γιώργος Κκέζος, «εδώ η αιμοκάθαρση λειτουργεί κανονικά αλλά έχουμε πρόβλημα με τους γιατρούς. Ο κόσμος αυξήθηκε, είναι σαράντα άτομα τα οποία ένας γιατρός δε φτάνει».

Ο Μάρκος Κούβαρος σημείωσε ότι «η εξυπηρέτηση, οι νοσοκόμοι είναι πολλά καλοί, η εξυπηρέτηση χάνεται στους γιατρούς, διότι αυτή την στιγμή έφυε ο ένας γιατρός, επήεν με άδειαν το πλάσμαν (jumpcut) και ακόμα δεν ήρτεν άλλος γιατρός να τον αντικαταστήσει. Χρειάζεται να υπάρχει γιατρός; Βεβαίως χρειάζεται εδώ να υπάρχει ένας γιατρός μόνιμος».

Από την πλευρά του ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι το θέμα στελέχωσης το Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό αναμένεται να καλυφθεί σύντομα με την πρόσληψη ενός επιπλέον Νεφρολόγου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, δήλωσε ότι «στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου είναι τοποθετημένος ένας Νεφρολόγος ο οποίος αυτή την στιγμή είναι με άδεια αναπαύσεως για κάποιες μέρες και το κοινό θα καλυφθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για πρόσληψη δεύτερου Νεφρολόγου στην Αμμόχωστο έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έχει προκηρύξει θέση Νεφρολόγου για το αναφερόμενο Νοσοκομείο, και έχει υποβληθεί ένα βιογραφικό το οποίο η Επιτροπή Επιλογής θα το εξετάσει την ερχόμενη Τρίτη και ευελπιστούμε ότι πολύ πολύ σύντομα θα έχουμε και δεύτερο Νεφρολόγο για να καλύψουμε τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου».

Όσον αφορά στο θέμα της στελέχωσης της Καρδιολογικής Κλινικής, μέχρι στιγμής στο Νοσοκομείο είναι τοποθετημένοι δύο καρδιολόγοι ενώ αναμένεται μέχρι τον Ιανουάριο η επάνδρωση με τρεις επιπλέον ιατρούς. 

Keywords
Τυχαία Θέματα