Οργασμός διαβουλεύσεων και εξελίξεις

ΑΕΛ
Στα βαθιά μπαίνει ο προγραμματισμός της ομάδας από τη Λεμεσό

Όπως ήταν αναμενόμενο, το πλάνο στην ΑΕΛ, σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο προγραμματισμός, έχει μπει για τα καλά σε εφαρμογή, αφού στόχος του Μπρούνο Μπαλταζάρ και της διοίκησης είναι το συντομότερο δυνατό να τελειώσουν και το ρόστερ της νέας περιόδου να συμπληρωθεί, γιατί σε κάτι περισσότερο από τρεις εβδομάδες θα ξεκινήσει η προετοιμασία.

Θυμίζουμε ότι η ΑΕΛ θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της στον α' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα στις 29 Ιουνίου, με την έναρξη της προετοιμασίας να τοποθετείται μεταξύ 8 και 12 Ιουνίου.

Πραγματικός οργασμός διαβουλεύσεων με ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν τον τεχνικό της ομάδας, αλλά και με τους παίκτες του φετινού ρόστερ. Θυμίζουμε ότι τα συμβόλαια των Ρόμο, Γεωργιάδη και Πίτι ολοκληρώνονται, όπως και ο δανεισμός του Φορτούνα. Πίτι, Γεωργιάδης, Ρόμο, Φορτούνα, Μπλάνκο αποχωρούν, ενώ οι Αϊρόσα και Αρουαμπαρένα ανανεώνουν και σύντομα θα ανακοινωθούν. Μάλλον μένει ο Σαβανέ, ενώ ακόμα είναι άγνωστο το μέλλον του Μιτρέα.

Θετικές ενδείξεις για Αβραάμ
Στην ΑΕΛ περιμένουν την απάντηση του Αντρέα Αβραάμ στην πρόταση που του έκαναν. Οι ενδείξεις είναι πολύ θετικές, αφού όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΛ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα υπογράψει μέσα στο Σαββατοκύριακο το συμβόλαιό του και, από βδομάδας, θα ανακοινωθεί. Δεν αποκλείεται να αποτελέσει την πρώτη μετεγγραφή της ΑΕΛ για τη νέα περίοδο.

Αντίθετα, οριστικοποιήθηκε πως δεν θα συνεχίσει τελικά την καριέρα του στην ΑΕΛ ο Ηλίας Χαραλάμπους. Παρά το ότι η λεμεσιανή ομάδα τού έκανε πολύ καλή πρόταση, ο διεθνής αμυντικός αποφάσισε να την απορρίψει. Έτσι, η ΑΕΛ στρέφει αλλού την προσοχή της για την… κυπριακή ενίσχυσή της, αφού είναι μέσα στο πλάνο της να αποκτήσει και ντόπιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι, όμως, να έχουν ποιότητα και να μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά στην ομάδα.

Έρχονται μαζεμένες ανακοινώσεις
Από το εξωτερικό έχουν συμφωνήσει με 3-4 ποδοσφαιριστές και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, μόλις πέσουν και οι υπογραφές. Επίσης, σε περίπτωση που ο Ρόμο αποτελέσει οριστικά παρελθόν για την ΑΕΛ (κάτι που μοιάζει πολύ πιθανόν), οι «κίτρινοι» δεν θα τα βάψουν μαύρα.

Και αυτό γιατί έχουν ήδη βρει τον αντικαταστάτη του. Και μάλιστα δεν είναι μόνο ένας. Έχουν εντοπιστεί δύο τερματοφύλακες που μπορούν να δώσουν την ασφάλεια που χρειάζεται η ομάδα στον άσο. Φυσικά ο Μπρούνο Μπαλταζάρ θα ήθελε να μείνει στην ομάδα ο Βενεζουελάνος, ο οποίος έκανε πολύ καλή χρονιά.

Ο Μπαλταζάρ στην «Ο Jogo»
Στην εφημερίδα «O Jogo» μίλησε ο Μπρούνο Μπαλταζάρ, ο οποίος αποθέωσε πέντε ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ. Ερωτηθείς για τους παίκτες που ξεχωρίζουν στην ΑΕΛ, ο τεχνικός της είπε: «Ο Ντόσα, ο Αϊρόσα, ο Σοάρες είναι θεμελιώδεις παίκτες για την ΑΕΛ. Ο Νούριο είναι φανταστικός παίκτης και ο Μέσκα -κατά την άποψή μου- βελτιώθηκε πολύ αυτήν τη σεζόν και είναι σε καλό δρόμο».

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, όπως και στις προηγούμενες φορές έτσι και τώρα που η ΑΕΛ θα αγωνιστεί στην Ευρώπη θα δώσει τα παιγνίδια της στο «Α. Παπαδόπουλος». Να θυμίσουμε ότι εκεί αντιμετώπισε το 2012 την Παρτίζαν και το 2014 τις Ζενίτ και Τότεναμ. Στο ΓΣΠ αγωνίσθηκε με Άντερλεχτ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και εκεί έδωσε τους αγώνες στον όμιλο του Γιουρόπα. Η ΑΕΛ το 2012 έπαιξε και στο «Τσίρειο» κόντρα στη Λίνφιλντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα