Οργανωμένοι γονείς: Μας νοιάζει μόνο πού θα καταλήξουν τα χρήματα

Οι οργανωμένοι γονείς επικεντρώνονται στο πού θα καταλήξουν τα ποσά τα οποία θα εξοικονομηθούν από τον εξορθολογισμό στην Παιδεία και όχι στο από πού θα περικοπούν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Μορφάκης Σολομωνίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο ο κος Σολομωνίδης κληθείς να σχολιάσει το υπόμνημα το οποίο απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Παιδείας

στους εκπαιδευτικούς, επισήμανε ότι η Συνομοσπονδία δεν έχει μπει στη διαδικασία του διαλόγου για να αποφασίσει από πού θα κοπούν ώρες ή σε ποιο σημείο οι απαλλαγές είναι ορθές ή μη.

«Εμείς αυτό που κρίνουμε ως οργανωμένοι γονείς είναι ότι όντως θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των οικονομικών. Αυτό που μας απασχολεί είναι να βρεθούν τα κονδύλια για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την εκπαίδευση. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το εργασιακό κομμάτι, αυτό που περιμέναμε από τον διάλογο είναι όπως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις καταθέσουν προτάσεις που θα λειτουργήσουν ως αντιστάθμισμα στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε το ποσοστό της εξοικονόμησης να μείνει ως έχει, αλλά να αποφασιστεί από πού θα κοπούν ή ποιες απαλλαγές θα καταργηθούν», τόνισε.

Πρόσθεσε δε ότι τα εν λόγω χρήματα θα διατεθούν σε τομείς της Εκπαίδευσης, όπως η Ασφάλεια, η Υγεία καθώς και σε προγράμματα που θα ενισχύσουν την ενιαία Εκπαίδευση και θα πολεμήσουν την παραβατικότητα.

Ερωτηθείς σε ποιο σημείο εντοπίζει ο ίδιος το μεγαλύτερο πρόβλημα, ο κος Σολομωνίδης απάντησε ότι παράπονα εκφράζονται από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ωστόσο, πρόσθεσε, οι απαλλαγές ή οι μειώσεις στο 80% τους αφορούν στη Μέση Τεχνική εκπαίδευση, την ώρα που στην δημοτική είναι γύρω στο 15%.

Σχολιάζοντας την διαμεσολαβητική κίνηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου για την γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και τους εκπαιδευτικούς, ο κος Σολομωνίδης ανέφερε ότι ο ίδιος δεν θεωρεί πως η προσπάθεια έπεσε στο κενό.

«Θεωρώ ότι έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια εκ μέρους του Προέδρου της ΕΔΕΚ για την επίλυση των προβλημάτων. Απ’ ό,τι έχω αντιληφθεί έχουν κατατεθεί εκατέρωθεν προτάσεις και θεωρώ ότι θα υπάρξει εύφορο έδαφος για την συζήτηση των προσπαθειών», είπε διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει ακριβώς τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί.

Από την πλευρά του πάντως τόνισε ότι η Συνομοσπονδία έχει ιεραρχήσει τους τομείς τους οποίους θα πρέπει να αγγίξει ο εξορθολογισμός, ο οποίος θα πρέπει κατά την γνώμη του να είναι τόσο οικονομικός, όσο και εκπαιδευτικός.

«Θα πρέπει να δοθούν τα χρήματα ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα αναπτυξιακά προγράμματα που θα αφορούν στην Παιδεία, αλλά και άλλους τομείς στους οποίους νοσεί το σύστημα της Εκπαίδευσης. Εμείς, διαχρονικά καταθέταμε απόψεις για προβλήματα τα οποία χρονίζουν», σημείωσε.

Όσον αφορά στις αποφάσεις και οι δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί σε επίπεδο Προέδρου της Δημοκρατίας, αφήνουν τους οργανωμένους γονείς πλήρως ικανοποιημένους.

«Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο το οποίο προς το παρόν μπορούμε να συζητήσουμε με τον Πρόεδρο», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα