Ωράρια καταστημάτων – Η επόμενη μέρα

Οι βουλευτές είναι θεματοφύλακες του συντάγματος και εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα βρίσκουν λύσεις, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης στις «Τομές στα Γεγονότα».

Ο Άγγελος Βότσης επεσήμανε ότι, η βουλή αντιλαμβάνεται ότι οι κανονισμοί με την απόφαση και γνωμάτευση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι δουλειά της Κυβέρνησης, αλλά δεν παύουν αυτοί οι κανονισμοί να περάσουν για έγκριση από τη Βουλή.

Απαντώντας

γιατί η βουλή αψήφησε την απόφαση της Κυβέρνησης για το ωράριο των καταστημάτων ο Άγγελος Βότσης δήλωσε πως, καλό θα όταν η Κυβέρνηση φέρνει τους κανονισμούς στη βουλή που βάση της νομοθεσίας ψηφίζει αυτούς τους κανονισμούς να εκφράζουν όλους τους βουλευτές.

«Θα έπρεπε να προβληματίζει την Κυβέρνηση ότι η συντηρητική πλειοψηφία των βουλευτών απέρριψε τους κανονισμούς του ωραρίου των καταστημάτων».

Παράλληλα κάλεσε την Κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις για αυτό το θέμα.

Ο Άγγελος Βότσης αναφέρθηκε στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου λέγοντας πως «εκθειάζει» την σοβαρότητα της βουλής γιατί δεν «έκοψε με το μαχαίρι» όπως ενδεχομένως θα ήθελε ο ίδιος για μια δίκαιη λύση στο πρόβλημα.

«Η Κυβέρνηση έχει ενώπιων της συγκεκριμένη πρόταση που επιλύει το πρόβλημα σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Η Βουλή με την απόφαση της έκανε ολική επαναφορά στη νομοθεσία του 2006 που προβλέπει ότι τα καταστήματα τις Κυριακές θα είναι κλειστά, τις Τετάρτες θα λειτουργούν μέχρι τις 15:00 και τα Σάββατα θα λειτουργούν μέχρι τις 19:00 το χειμώνα και μέχρι τις 19:30 το καλοκαίρι.

Για την επαναφορά της νομοθεσίας του 2006 ο Άγγελος Βότσης ανέφερε πως η Βουλή επανέφερε την νομοθεσία χωρίς τις παρεμβολές του τουριστικού ωραρίου.

«Κάποιοι προσπαθούν να διαλύσουν εντελώς την μικρομεσαία τάξη».

Τέλος, επεσήμανε πως η Βουλή βρήκε μία λύση που μπορεί να μην ικανοποιεί όλους απόλυτα, αλλά ικανοποιεί όλους μερικώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα