«Όπως έχει πάει η χρονιά δεν δικαιούμαστε να κοιτάμε μακρυά»

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στην τεράστια νίκη επί της Βιλερμπάν και παραδέχτηκε στην Euroleague Greece ότι έχουν αλλάξει πολλά, αλλά είναι σημαντικό να μείνει όλη η ομάδα στο... ένα παιχνίδι την φορά. 

Σε μια ακόμα μεγάλη βραδιά, από τις αρκετές που έχει μαζέψει στα τελευταία παιχνίδια, βρέθηκε ο Σάσα Βεζένκοφ, με τον παίκτη του Ολυμπιακού

να βγαίνει και πάλι μπροστά και να παίρνει τις ευθύνες που του αναλογούν, σε μια δύσκολη εποχή για την ομάδα του.

Ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ, στην τεράστια νίκη κόντρα στην Βιλερμπάν, βρέθηκε στο παρκέ για 27:52'' και σε αυτά είχε 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ για ακόμα μια φορά έβγαλε ψυχή και μαχητικότητα σε κάθε φάση.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, μίλησε στην Euroleague Greece για τις απουσίες που έπρεπε να ξεπεραστούν, τα όσα έχουν αλλάξει, αλλά και τον στόχο της 8άδας, που ακόμα δεν θέλει να μιλάει γι' αυτόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάσα Βεζένκοφ:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών είχαμε πάρα πολλά προβλήματα και θέλω με την ευκαιρία να αφιερώσω αυτή την νίκη σε όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν να είναι εδώ στο πλευρό μας. Δεν θέλω να σταθώ παραπάνω στα προβλήματα που είχαμε όμως.

Όσοι ήμασταν εδώ δώσαμε ό,τι είχαμε, το 100% και πραγματικά ότι με καρδιά και πάθος κυρίως, αφού σίγουρα κάναμε τακτικά λάθη, δεν ήταν το καλύτερο μπάσκετ που έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε, αλλά με τις συγκεκριμένες συνθήκες πιστεύω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά».

Για το ότι χρειάστηκε να προσαρμοστούν κι άλλο όταν χτύπησε ο Μιλουτίνοφ:

«Συνήθως όταν γίνεται κάτι μέσα στο παιχνίδι και μένεις με ακόμα λιγότερους παίκτες, ενεργοποιήσαι παραπάνω, ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις ένα βήμα παραπάνω. Ειδικά όταν χάνεις ένα βασικό σου κομμάτι, αλλά πιστεύω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά. Δεν γίνεται πάντως να μείνουμε παραπάνω σε αυτό. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας γιατί η συνέχεια είναι πολύ απαιτητική».

Για τα όσα έχουν αλλάξει στα τελευταία παιχνίδια και έρχονται και τα αποτελέσματα:

«Έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στην ομάδα. Και τακτικά και σε όλα τα υπόλοιπα. Είναι σημαντικό ότι τα δίνουμε όλα, δίνουμε το 100%, είμαστε επαγγελματίες, αυτό κάνουμε από την αρχή της χρονιάς και ξέραμε ότι δεν είχαμε πάρει τα αποτελέσματα του θέλαμε. Κάτω το κεφάλι, συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά και πάμε κοιτώντας ξεχωριστά κάθε παιχνίδι.

Για τον στόχο της 8άδας:

«Δεν μπορούμε να βλέπουμε την 8άδα ακόμα. Όσο κλισέ και αν ακούγεται κάτι τέτοιο. Το έχουμε πει από την πρώτη ημέρα και εκεί θα μείνουμε. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, προπόνηση με την προπόνηση, όπως έχει πάει η χρονιά δεν δικαιούμαστε να κοιτάμε μακρυά, οπότε το βλέπουμε μέρα με την ημέρα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όπως,opos