Ομόνοια: Το «χρυσό γκολ»… και το «αιώνιο»

Η Ομόνοια δεν μπόρεσε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ να πάρει το ζητούμενο που ήταν οι τρεις βαθμοί. Είχε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, βελτιώθηκε στη συνέχεια και κατάφερε να ισοφαρίσει τον αγώνα με το πρώτο γκολ του Ούτσα Λιομπζιανίτσε στα τελευταία στάδια του αγώνα.


Ένα γκολ που μπορεί να αποδειχθεί χρυσό με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, όχι για τον ένα βαθμό που κέρδισε, αλλά για τους

δυο βαθμούς που δεν πήρε η ΑΕΚ που εάν κέρδισε θα ανέβαινε στην 3η θέση και θα βρισκόταν στο -2 από αυτήν. Όπως ήρθαν τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής, η Ομόνοια μπορούσε να βγει κερδισμένη εάν κέρδιζε (που είχε τις ευκαιρίες να το κάνει), μπορούσε όμως και να χάσει και την 3η θέση. Κάποιος μπορεί να πει, τέλος καλό όλα καλά για την Ομόνοια που σε ένα παιχνίδι που δεν ανταποκρίθηκε όπως τα προηγούμενα πέντε στα πλεϊ οφ, πήρε αν μη τι άλλο ένα βαθμό που την κρατά στην 3η θέση.

Τώρα στην Ομόνοια γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το ερχόμενο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Μια ομάδα που δεν κατάφερε να κερδίσει στο φετινό πρωτάθλημα, αν και στις δυο ισοπαλίες που απέσπασε, μπορούσε να πανηγυρίσει τις νίκες αφού ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Μια νίκη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, αλλάζει πολλά όσον αφορά την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα και θα είναι το… βήμα μπροστά το οποίο έκανε λόγο ο Κώστας Καϊάφας με την λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ. Αυτομάτως μειώνει την διαφορά από τον ΑΠΟΕΛ στους 2 βαθμούς και παράλληλα θα εκμεταλλευτεί απώλειες των άλλων ομάδων (ΑΕΚ-Απόλλων και Ερμής-Ανόρθωση). Με αυτά τα δεδομένα γίνεται αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι το τρίποντο στο αιώνιο ντέρμπι του Σαββάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα