Πόσες σελίδες χρειάζονται για να εκτυπωθεί όλο το Ίντερνετ;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες σελίδες θα χρειάζονταν για να εκτυπώσετε όλο το... Ίντερνετ; Η ερώτηση μας προκαλεί πονοκέφαλο, όπως ακριβώς και η προσπάθεια να απεικονίσουμε το σύμπαν. Παρ' όλη τη δυσκολία, δύο ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο κατάφεραν να συμμαζέψουν το χάος του κυβερνοχώρου, υπολογίζοντας πόσες κόλλες Α4 θα χρειάζονταν για να εκτυπωθεί ό,τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Evangeline Walker και του George Harwood, θα χρειάζονταν 136 δισεκατομμύρια σελίδες. Οι ίδιοι έλαβαν υπόψη τους το
κομμάτι του διαδικτύου που οι γνωστές μηχανές αναζήτησης μπορούν να προσεγγίσουν. Το υπόλοιπο κομμάτι, γνωστό και ως «Σκοτεινός Ιστός», που αφορά στις αόρατες και δύσκολα προσβάσιμες σελίδες, δεν υπολογίστηκε.

Υπολόγισαν λοιπόν πως υπάρχουν 4,54 δισεκατομμύρια (φανερές) σελίδες, η καθεμιά από τις οποίες χρειάζεται κατά μέσο όρο 30 κόλλες Α4 για να εκτυπωθεί. Μάλιστα, βρήκαν ότι για αυτή την μαζική εκτύπωση θα έπρεπε να κοπούν 16 εκατομμύρια δέντρα, δηλαδή θα καταστρεφόταν το 0,002% του δάσους του Αμαζονίου. Τέλος, βρέθηκε πως μόνο για τις αγγλικές σελίδες της Wikipedia θα χρειάζονταν 71 εκατομμύρια σελίδες.

Πηγή: CNN

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα