Ομόνοια: Στα πολύ δύσκολα…μίλησε

Ταξίδεψε στη Λάρνακα με όλα τα δεδομένα εναντίον της, εντούτοις βρήκε τον τρόπο να αποδράσει με σπουδαίο διπλό (3-1), να ξεκινήσει το νέο χρόνο με το… δεξί και το σημαντικότερο, να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες.

Ο λόγος για την Ομόνοια, η οποία άφησε στην άκρη τα πολλά αμυντικά προβλήματα και την ασταθή πορεία μέσα στο 2014, άλωσε το ΓΣΖ και «έπιασε» στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα τη σημερινή της αντίπαλο, την ΑΕΚ.

Οι πράσινοι πραγματοποίησαν ενδεχομένως

την καλύτερη εμφάνιση στη φετινή περίοδο , γεμάτη αποφασιστικότητα και έστειλαν σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι παραμένουν … ζωντανοί. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν στον καλύτερο βαθμό, όμως, ο τίτλος του πολυτιμότερου πάει στον Μίκαελ Ποτέ. Ο Αφρικανός σκόραρε δις και κέρδισε στις λεπτομέρειες τον αγέραστο Νούνο Ασίς, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο γκολ. Ο Ποτέ έφτασε στα 12 τέρματα και οδηγεί τη σχετική κούρσα.

Η επανεμφάνιση του Λεάντρο αποτελεί επίσης αξιοσημείωτο γεγονός. Ο Βραζιλιάνος με την ετοιμότητα και την αγωνιστική του παρουσία λες και δεν απουσίασε ποτέ. Οι 10 μήνες αποχής είναι πλέον παρελθόν και ο «Λεο» πολύ πιθανόν να αποδειχθεί η καλύτερη χειμερινή μετεγγραφή της ομάδας.

Αναφορά θα πρέπει να κάνουμε και στον Κώστα Καϊάφα, ο οποίος παρουσιάστηκε άρτια διαβασμένος. «Μπλόκαρε» την πολύ καλή επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ και την υποχρέωσε να ψάχνει τρόπους αλλά μην βρίσκει. Η αλήθεια είναι ότι μετά το 2-1 η Ομόνοια οπισθοχώρησε, έδωσε χώρους στην ΑΕΚ και λίγο έλειψε να το πληρώσει.

Αυτό οφείλεται κυρίως στη γρήγορη μείωση του σκορ. Ο κίνδυνος για απώλεια βαθμών σ’ ένα παιγνίδι που ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των πρασίνων ήταν υπαρκτός. Ακόμα και σ’ αυτό το διάστημα, οι ποδοσφαιριστές του Καϊάφα σκόραραν, ενώ βρήκαν και δυο ευκαιρίες να σκοτώσουν προηγουμένως τον αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα