Ομόνοια: Ρεβάνς και προσθαφαιρέσεις


Μπορεί να ξεπροβάλλει ενώπιον της Ομόνοιας η ρεβάνς με την Μπάναντς, αλλά οι εκκρεμότητες στον προγραμματισμό υποχρεώνουν το «τριφύλλι» να το παίζει σε «διπλό ταμπλό».

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση η υπόθεση πρόκριση δεν έχει κριθεί και δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και αποπροσανατολισμός από τις διάφορες προγραμματικές διεργασίες γίνονται ή/και τις όποιες εξελίξεις σημειώνονται. Άλλη η δουλειά των παιχτών και άλλη του Νίκου Νταμπίζα και της διοίκησης. Η Ομόνοια

οφείλει να πάρει χωρίς σκοτούρες την πρόκριση για το β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λίγκ και παράλληλα να ενισχυθεί άμεσα στο κέντρο της άμυνας, καθώς ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει στη συνέχεια του ευρωπαϊκού της οδοιπορικού, ενώ μετά την αποχώρηση του Οικονομίδη μεγαλώνει και η ανάγκη για ενίσχυση και στον άξονα.

Τέλος ο «Γιόγιο»
Η Ομόνοια ανακοίνωσε χθες το απόγευμα τη λύση -κοινή συναινέσει- της συνεργασίας της με τον Γιώργο Οικονομίδη. Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, καθώς ο ποδοσφαιριστής εξέφρασε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ομάδα, έχοντας καλύτερες οικονομικές προτάσεις από άλλες ομάδες ενώπιόν του. Πάντως, για την Ομόνοια δεν παύει από το να είναι μια σημαντική απώλεια, αφού ο διεθνής μέσος αναγεννήθηκε και πρόσφερε αρκετά κατά την παρουσία του στους «πράσινους» τα τελευταία δύο χρόνια, και πλέον ο Νταμπίζας θα πρέπει να ενισχύσει και τον άξονα της ομάδας με ένα καθαρόαιμο αμυντικό χαφ.

Πιέζει ο χρόνος
Μπορεί η αποχώρηση Οικονομίδη να έρχεται να προστεθεί πάνω στο καίριο θέμα της απόκτησης κεντρικού αμυντικού, με τον χρόνο να πιέζει την Ομόνοια, αλλά αυτό δεν πανικοβάλλει τον Νταμπίζα και τη διοίκηση. Ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων» χειρίζεται με μεθοδικότητα το θέμα αμυντικής ενίσχυσης που επείγει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνει οποιαδήποτε κίνηση για χάρη της κίνησης. Θέλει να είναι 100% σίγουρος για την επιλογή του και γι' αυτόν τον λόγο έδωσε διορία λίγων ημερών στη βασική του επιλογή Λουκά Βύντρα, να λύσει το συμβόλαιό του με τη Χάποελ Τελ Αβίβ, εξετάζοντας παράλληλα και άλλες αξιόλογες περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών που έχουν προταθεί. Αν θα είναι τελικά ο Βύντρα ή κάποιος άλλος ο εκλεκτός για το κέντρο της άμυνας της Ομόνοιας, θα διαφανεί τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Πλάνο χωρίς Χριστοφή
Για τον επαναληπτικό αγώνα με την Μπάναντς μεθαύριο Πέμπτη στο ΓΣΠ, η τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας καταστρώνει τα πλάνα της χωρίς να υπολογίζει στον Δημήτρη Χριστοφή, πέραν βεβαίως και του Οικονομίδη. Το ευτύχημα για τον διεθνή επιθετικό είναι ότι δεν αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό και θα κάνει αγώνα δρόμου για να δηλώσει παρών στο πρώτο παιχνίδι της επόμενης φάσης του Γιουρόπα Λίγκ, εάν βεβαίως η Ομόνοια ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάναντς. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, ο Χριστοφή υποφέρει από ένα σφίξιμο στον προσαγωγό και θα αποφύγει να προπονηθεί για λίγες ημέρες και σταδιακά θα αρχίσει να ανεβάζει στροφές. Το πιο σημαντικό, πάντως, είναι ότι η μικρή ζημιά που έπαθε στην Αρμενία δεν έχει καμία σχέση με τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια. Τη θέση του στο αρχικό σχήμα του επαναληπτικού με την Μπάναντς αναμένεται να πάρει ο Ισραηλινός Αγκάγεφ, ο οποίος και ταχύτητα διαθέτει, αλλά και ποιότητα. Σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει ο σχηματισμός της ομάδας σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι στην Αρμενία. Παράλληλα, όμως, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Κλέιτον, ο οποίος μέχρι την Πέμπτη θα βρίσκεται σε ακόμη καλύτερο βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα