Ομόνοια: Ο αντι-Ασίς και ο αντι-Ρομαρίκ

Η κάθε προσθήκη στο ρόστερ της Ομόνοιας είναι εξαιρετικά σημαντική στην επερχόμενη χρονιά. Αν η ομάδα θα ανεβάσει επίπεδο και θα γίνει πραγματικά ανταγωνιστική, εξαρτάται από την ποιότητα (τεχνική), την ταχύτητα, την ισορροπία του ρόστερ, το ύψος και φυσικά τη χημεία όλων αυτών των χαρακτηριστικών. Υπάρχουν, βέβαια, και θέσεις που έχουν περισσότερο βάρος.

Το πώς θα διαμορφώσει την επιθετική γραμμή ο Νταμπίζας είναι ένα ζήτημα που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. Στο ρόστερ υπάρχει ο Σέρινταν, ενώ πρόθεση είναι να παραμείνει και ο Σκέμπρι. Δύο παίκτες με ευχέρεια ν΄ αγωνίζονται και στα

άκρα και στην κορυφή, οπότε θα περιμένουμε ποιο στάτους θα έχει ο κεντρικός κυνηγός που θα αποκτηθεί. Για άλλες δύο θέσεις υπάρχει όμως ξεκάθαρο τοπίο. Αναφερόμαστε στον παίκτη που θα αναλάβει τον ρόλο οργανωτή, με εναλλακτική λύση τον Ασίς και τον ποδοσφαιριστή που θα γεμίσει το κενό του Ρομαρίκ.

Κακά τα ψέματα, το παιχνίδι της Ομόνοιας βασίζεται εδώ και μία τετραετία στα πόδια του Ασίς. Ίσως περισσότερο από το κανονικό. Ακόμη και στα 38 (θα είναι 39 τον Νοέμβριο), ο βραχύσωμος άσος μπορεί να κάνει έναν σημαντικό αριθμό μεγάλων παιχνιδιών, να δώσει επίσης χρήσιμα αποδοτικά λεπτά από τον πάγκο. Αλλά δεν θα είναι πλέον ο βασικός ενορχηστρωτής, αν παραμείνει τελικά για ακόμη ένα χρόνο. Ποιος θα αναλάβει την μπαγκέτα, δεν είναι γνωστό. Βέβαιο είναι όμως ότι πρέπει να έχει το ειδικό βάρος να ηγηθεί αυτής της ομάδας. Να έχει τεχνικά χαρίσματα, αλλά και ηγετικά ως προσωπικότητα. Να μπορεί να διαχειρίζεται και να αξιοποιεί την πίεση που θα βάζει ο Ασίς, ο οποίος θα αναμένει την ευκαιρία να μπει στην 11άδα. Δεν θα είναι εύκολη ούτε η επιλογή του παίκτη, ούτε η ανταπόκρισή του στον ρόλο. Δεν έχει σημασία αν θα είναι κλασικό δεκάρι, ή αν θα είναι οργανωτικός μέσος, που θα παίζει βαθιά. Φτάνει να κάνει κουμάντο στον βαθμό που χρειάζεται.
Ο Ρομαρίκ, από την άλλη, μπορεί να μην έδωσε όσα ανέμεναν στην Ομόνοια, ήταν όμως ένας αμυντικός με τεχνική, που ήξερε να κρατήσει μπάλα, να δώσει καλές πρώτες πάσες και να αρχίσει από πίσω την ανάπτυξη. Ήταν άλλωστε επί χρόνια κυρίως ανασταλτικός μέσος. Παρόμοια χαρακτηριστικά είχε προηγουμένως και ο Αντράντε. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ο Νταμπίζας ψάχνει στόπερ που να έχει αυτή την ευχέρεια. Να αμύνεται σωστά πρώτα απ' όλα, αλλά και να μπορεί να πασάρει σωστά. Ιδανικό σενάριο, να είναι και ευέλικτος. Ένας Ρομαρίκ σε καλύτερη εκδοχή. Έτσι η επιλογή του επόμενου παίκτη-ηγέτη της άμυνας της Ομόνοιας είναι άκρως σημαντική.

Ώρα για εξελίξεις
Το πώς και πόσο δούλεψε όλο αυτό το διάστημα ο Νταμπίζας παραμένει ερωτηματικό. Πού είναι το θέμα προπονητή, τι γίνεται με πιθανές προσθήκες; Ο Ελλαδίτης τεχνικός διευθυντής επέστρεψε και θα ενημερώσει εκτενώς τους ιθύνοντες στο Δ.Σ. Οι πληροφορίες είναι σχεδόν ανύπαρκτες και οι εικασίες αρκετές. Οι μέρες όμως περνούν και είναι πλέον ώρα εξελίξεων. Απόψε λογικά θα διαφανεί αν ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος θα μπορεί ν' αναλάβει την Ομόνοια ή αν το «τριφύλλι» θα πάει σε άλλη λύση. Ακούστηκε για τον Στάικο Βεργέτη, για Γερμανό τεχνικό κ.λπ. Καμία επιβεβαίωση, καμία βεβαιότητα. Το ίδιο ισχύει και για ποδοσφαιριστές. Βγήκαν κάποια ονόματα από Ελλάδα, αλλά πρέπει όλοι να είναι επιφυλακτικοί. Και εδώ υπάρχει μόνο εικασία. Ότι ο Νταμπίζας έχει προχωρημένες επαφές με αρκετούς παίκτες και αναμένει να ξεκαθαρίσει το θέμα του τεχνικού. Η εικασία προκύπτει από τον… χρόνο, αφού η προετοιμασία να αρχίζει σε μία εβδομάδα, με το ρόστερ να έχει πολλές τρύπες.

Keywords
Τυχαία Θέματα