Ανόρθωση: Έπιασε «σκούπα» ο Μπενίτο

Την αλλάζει εντελώς ο Μπενίτο την Ανόρθωση.

Εκ βάθρων αλλαγή του ρόστερ της ομάδας επιχειρεί ο νέος τεχνικός διευθυντής της Ανόρθωσης Αλμπέρτο Μπενίτο σε συνεννόηση πάντα και με την τεχνική ηγεσία. Ο Ισπανός έχει έτοιμη τη «μαύρη» λίστα των παικτών που δεν υπολογίζει στη νέα χρονιά, προσανατολισμένος σε ένα γενικό λίφτινγκ της «Κυρίας», ώστε να την καταστήσει ξανά ελκυστική και κυρίως ανταγωνιστική και δυναμική, για να μπορέσει να επανέλθει με αξιώσεις στη διεκδίκηση

των διαχρονικά μεγάλων της στόχων. Ο Μπενίτο έχει λάβει εντολή από τον Χρίστο Πουλλαΐδη να προχωρήσει βάσει του πλάνου του, ώστε να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό και κυρίως αναίμακτα οικονομικά (για κάποιους που διατηρούν συμβόλαια) τη σύνθεση του ρόστερ και να μπορέσει να «τρέξει» η ενίσχυση της ομάδας. «Μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας θέλουμε να ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ. Από τις πρώτες μέρες του Ιουνίου θα αρχίσουν οι κινήσεις ενίσχυσης…», δήλωσε χθες στο «Ράδιο Πρώτο» ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης Μαρίνος Μήτρου.

Οι φευγάτοι του Μπενίτο
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο αριθμός των αποχωρήσεων παικτών από την Ανόρθωση θα είναι διψήφιος και τόσο μεγάλος, που θα επιβεβαιώνει την επιχείρηση «σκούπα» του Μπενίτο. Ανάμεσα σε αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, και παίκτες που τράβηξαν μεγάλο «κουπί» στην περσινή χρονιά, όπως οι Πελέ, Νούχου και Κάλβο, ακόμη και ο Αβραάμ. Σε επαφές που είχε με τους τρεις πρώτους ο Μπενίτο τούς ξεκαθάρισε ότι δεν βρίσκονται στα πλάνα της νέας χρονιάς, κυρίως για αγωνιστικούς λόγους, ενώ στον Αβραάμ έγινε ξεκάθαρο ότι δεν θα είναι στις βασικές επιλογές της τεχνικής ηγεσίας και θα πρέπει να του γίνει αναπροσαρμογή συμβολαίου με σημαντική μείωση απολαβών, κάτι που δεν αντιμετωπίζεται με θετικό φακό από τον έμπειρο Κύπριο μεσοεπιθετικό. Αν σε αυτούς προσθέσουμε ακόμη τους Λοΐζίδη, Οικονόμου και Κίττο, που επίσης δεν υπολογίζονται και επιπλέον τους δανεικούς Μαρτίνες, Μανζορό, Κουλούρη και Τζανακάκη, τότε ο αριθμός των φευγάτων αυξάνεται κατά πολύ, ενώ ήδη εκτός ομάδας βρίσκονται οι Μαραγκός και Χόλγκερσον. Σε επισφαλή θέση βρίσκονται επίσης οι Ορλάντι και Σβεχλέν, στους οποίους έχει προταθεί συμβόλαιο μειωμένων απολαβών, ενώ αβέβαιο είναι και το μέλλον του Μαϊσουράτζε, ο οποίος ακόμη να απαντήσει στην πρόταση της «Κυρίας».

Ενίσχυση σ’ όλες τις γραμμές
Με αυτά τα δεδομένα είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρξει και ο ανάλογος αριθμός μετεγγραφικών ενισχύσεων στην Ανόρθωση. Σίγουρα θα γίνει σημαντική ενίσχυση σε όλες τις γραμμές της ομάδας, με παίκτες που μπορούν να την ανεβάσουν επίπεδο. Στο πλάνο του Μπενίτο υπάρχει πρόθεση για απόκτηση τερματοφύλακα που θα αποτελεί το μπακ-απ του Κόπριβετς, ενώ στην άμυνα θα αποκτηθεί ενός πρωτοκλασάτος στόπερ κατά βάση δεξιοπόδαρος και ακόμη δύο ακραίοι αμυντικοί (ένας αριστερά και ένας δεξιά). Εντελώς αλλαγμένος θα είναι ο άξονας της Ανόρθωσης, αφού υπάρχει προοπτική να αποκτηθούν, τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές. Αρχικά και κύρια θα αποκτηθούν ένας επιτελικός χαφ και ένας πολυσύνθετος μέσος που θα κόβει και θα δημιουργεί, ενώ υπάρχει πρόθεση για απόκτηση ακόμη σίγουρα ενός και ενδεχομένως δύο αμυντικών χαφ. Επιθετικά, με το ενδεχόμενο ότι συνεχίζουν οι Εντλόβου και Ίσμα θα γίνει ενίσχυση με δύο ακραίους επιθετικούς, ενώ στην περίπτωση που φύγει ένας εκ των δύο φορ της Ανόρθωσης, τότε θα γίνει κίνηση και για επιθετικό περιοχής. Όπως έγινε γνωστό χθες, ένας από τους επιθετικούς που ενδιαφέρουν τον Μπενίτο είναι και ο 21χρονος Ισπανός ακραίος Αϊτόρ Σεκίν της Μπιλμπάο β’, μετρώντας τα τελευταία δύο χρόνια 63 συμμετοχές και 6 γκολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα