Ομόνοια: Γνώριμη επιλογή ο Κανού

Έναν παλιό γνώριμο επέλεξε ο Πάμπος Χριστοδούλου για να καλύψει τη νευραλγική θέση της μεσαίας γραμμής. Ο Κύπριος τεχνικός άναψε πράσινο φως για την απόκτηση του Ρουμπενίλσον ντο Σάντος ντα Ρόκα ή αλλιώς Κανού, ο οποίος είναι στην Κύπρο και εκτός απροόπτου θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση από τους «πράσινους».

Ο Πάμπος Χριστοδούλου κινείται πάντοτε με προσοχή στις μεταγραφές και ως επί το πλείστον γνωρίζει αρκετά καλά τους μεταγραφικούς στόχους.

Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση. Ο Κύπριος τεχνικός πήρε έναν ποδοσφαιριστή που μελέτησε εξονυχιστικά στο παρελθόν και κατ’ επέκταση γνωρίζει τις ικανότητες του.

Το καλοκαίρι του 2012 η ΑΕΛ κληρώθηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ να αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ και ως εκ τούτου το διάβασμα από τον Πάμπο Χριστοδούλου για κάθε ποδοσφαιριστή της βελγικής ομάδας ήταν δύσκολο και πολύωρο. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και ο Κανού, ο οποίος στον προηγούμενο γύρο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ σκόραρε σε βάρος της λιθουανικής Εκράνας.

Εν τέλει ο Κανού ήταν βασικός και αναντικατάστατος στα δυο παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΛ. Στον πρώτο αγώνα ο Βραζιλιάνος και η παρέα του ηττήθηκαν στην Κύπρο 2-1, αλλά πήραν τη ρεβάνς στις Βρυξέλλες 2-0 και μαζί την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους.

Πέντε χρόνια μετά, οι δυο πλευρές είναι κοντά σε συνεργασία. Ο Κύπριος τεχνικός μπορεί να έχασε μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει τη μαγεία του Τσάμπιονς Λιγκ ελέω και του Κανού, όμως, ευελπιστεί ότι ο Βραζιλιάνος θα τον… αποζημιώσει και τον βγάλει ασπροπρόσωπο για την επιλογή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα