Ομόνοια: Έγινε το πρώτο, μικρό βήμα…

Στην επίσημη παρουσίαση του Τζον Κάρβερ, ο τεχνικός της Ομόνοιας ρωτήθηκε για τους στόχους της ομάδας στη νέα σεζόν. Ο Άγγλος προπονητής δεν αναφέρθηκε ούτε στον στόχο της κατάκτησης ή έστω διεκδίκησης του πρωταθλήματος, ούτε στην ευρωπαϊκή διάκριση.

Ο κ. Κάρβερ έθεσε σαν πρώτο στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και η οποία θα επιτρέπει στον κόσμο της να φεύγει από το γήπεδο με το αίσθημα της ικανοποίησης γι' αυτό που είδε. Αυτό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης. Όσοι βρέθηκαν στο ΓΣΠ

για το φιλικό με τον Παναθηναϊκό, αλλά και όσοι το παρακολουθήσουν από τηλεοράσεως, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτά που είδαν. Μπορεί να επρόκειτο για ένα φιλικό παιχνίδι και η αθηναϊκή ομάδα να έπαιξε με κάποιες αλλαγές στη σύνθεσή της, αυτό δεν μειώνει όμως την προσπάθεια, την πολύ καλή εμφάνιση και το εμφατικό σκορ κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο.

Οι «πράσινοι» έδειξαν σημαντική βελτίωση σαν σύνολο, ενώ οι πλείστοι ποδοσφαιριστές παρουσιάστηκαν αισθητά ανεβασμένοι. Αυτό υποδηλώνει ότι έγινε πολύ καλή δουλειά τις τελευταίες εβδομάδες στο «Ηλίας Πούλλος», τόσο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο ψυχολογικό. Κακά τα ψέματα, το κλίμα στην ομάδα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό μετά το πρόωρο και άδοξο τέλος από τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Και σαφέστατα ήταν στοίχημα για τον Κάρβερ και τους συνεργάτες του να διαχειριστούν σωστά τον αποκλεισμό και να αφήσουν πίσω τους άλλη μια ευρωπαϊκή πορεία που άφησε πίσω της αρνητικά συναισθήματα.

Αυτό ήταν το πρώτο κερδισμένο στοίχημα για τους «πράσινους». Η προχθεσινή νίκη και -κυρίως- η εμφάνιση ήταν το πρώτο μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η παρουσία της Ομόνοιας έδιωξε μέρος του προβληματισμού και της μουρμούρας που υπήρχε στις τάξεις του κόσμου, ο οποίος από το βράδυ της Πέμπτη βλέπει κάπως πιο αισιόδοξα το μέλλον.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι από τη μια μέρα στην άλλη η Ομόνοια έγινε σούπερ ομάδα. Ούτε πως λύθηκαν όλα τα προβλήματα και οι αδυναμίες που έδειξε η ομάδα στην Ευρώπη. Σαφώς και κάποια από αυτά διορθώθηκαν μέσα από τις προπονήσεις κι από τα φιλικά, ενώ σημαντικές λύσεις αναμένεται να δοθούν και μέσα από τις τελευταίες προσθήκες που θα γίνουν. Γι’ αυτό και είναι καθοριστικής σημασίας οι τελευταίες μετεγγραφικές κινήσεις.

Αυτό είναι το επόμενο στοίχημα για τους Νίκο Νταμπίζα και Τζον Κάρβερ. Να βρουν, έστω και με καθυστέρηση, εκείνους τους παίκτες που θα μπολιάσουν με περισσότερο βάθος το ρόστερ και θα προσθέσουν ακόμα περισσότερη ποιότητα στην ενδεκάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα