ΟΜΟΝΟΙΑ Έχει και παιχνίδι… θέλει τη νίκη

Κρίσιμο θεωρείται το σημερινό (17:00) ματς απέναντι στην ΑΕΛ

Εν μέσω του απόηχου των όσων έγιναν στον επαναληπτικό του κυπέλλου με τον Απόλλωνα και της αποχώρησης του Τζον Κάρβερ και των συνεργατών του, η Ομόνοια δίνει σήμερα ένα πολύ κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι, με αντίπαλο την ΑΕΛ στο ΓΣΠ. Ένα παιχνίδι-ντέρμπι, το οποίο οι «πράσινοι» καλούνται να κερδίσουν πάση θυσία, καθώς η έξοδος στην Ευρώπη περνά πλέον μόνο μέσα από το πρωτάθλημα. Η διαφορά από την τέταρτη θέση,

όπου βρίσκεται η ΑΕΛ, είναι στους τέσσερεις βαθμούς και από την τρίτη ΑΕΚ στους πέντε βαθμούς. Συνεπώς, η κατάκτηση της νίκης στο σημερινό παιχνίδι κρίνεται εκ των ων ουκ άνευ, αφενός για να ξαναβρεί την ηρεμία της η ομάδα και αφετέρου για να παραμείνει ζωντανή στη μάχη της Ευρώπης.

Κατάθεση ψυχής

Η Ομόνοια πέρασε πολύ δύσκολη εβδομάδα. Η κακή εμφάνιση στο προηγούμενο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ και η βαριά ήττα προκάλεσαν ισχυρούς τριγμούς στο οικοδόμημα της ομάδας. Ωστόσο, η διοίκηση προτίμησε να μην ταρακουνήσει περισσότερο τα νερά, καθώς ακολουθούσε η κρίσιμη ρεβάνς κυπέλλου με τον Απόλλωνα. Πόνταρε στην αντίδραση της ομάδας που θα έφερνε την πρόκριση, αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα… και τα υπόλοιπα (διακοπή αγώνα και διαζύγιο με Κάρβερ) αποτελούν πλέον ιστορία. Η διοίκηση της Ομόνοιας έχει να διαχειριστεί μια κρίσιμη κατάσταση και οφείλει να τη διαχειριστεί σωστά, για να σώσει ό,τι σώζεται.

Δόθηκε άμεσα εντολή στον Άκη Ιωακείμ να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, με την ελπίδα να ξαναβρεί τον δρόμο της. Έγιναν και οι απαραίτητες συστάσεις προς τους παίκτες και πλέον απομένουν οι πράξεις εντός γηπέδου, αρχής γενομένης από το σημερινό κομβικό παιχνίδι με την ΑΕΛ. Βασικό ζητούμενο για τους «πράσινους» είναι να βρουν τα ψυχολογικά κυρίως αποθέματα δυνάμεων, να καταθέσουν ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και να αποδείξουν ότι είναι ικανοί να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τους στόχους της ομάδας. Σίγουρα η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Ο κόσμος της Ομόνοιας δείχνει να έχει χάσει την πίστη του, ενώ οι οργανωμένοι έχουν μιλήσει με «σκληρή» γλώσσα. Οι παίκτες όμως θα πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστοι και να μιλήσουν στο γήπεδο.

Απουσίες και αλλαγές

Τα τελευταία 24ωρα ο υπηρεσιακός προπονητής Άκης Ιωακείμ προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα στις τάξεις της ομάδας, να τονώσει τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των παιχτών του και μαζί να επιχειρήσουν μια νέα αρχή στο σημερινό δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Η αντίπαλός τους προέρχεται από ήττα απ' τον ΑΠΟΕΛ και ασφαλώς δεν θα θέλει με τίποτα να χάσει ξανά. Αυτομάτως ο βαθμός δυσκολίας γίνεται ακόμη πιο μεγάλος για την Ομόνοια και γίνεται ακόμη πιο μεγάλος από τις σημαντικές απουσίες που έχει η ομάδα στην αμυντική της γραμμή.

Δεν υπολογίζονται ο Φιλιώτης που αποβλήθηκε απέναντι στον Απόλλωνα και οι τραυματίες Καρλίτος, Κωνσταντινίδης και Άρνασον. Με αυτά δεδομένα, προκύπτει μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά της άμυνας και δεν αποκλείεται να επανέλθει ο Δημητρίου που φέτος έχει αγωνιστεί σε μόνο ένα παιχνίδι. Επιπλέον, στο κέντρο της άμυνας ενδέχεται να επανέλθει ο Νασιμέντο πλάι στον Βύντρα με τον Σοϊλέδη να παραμένει αριστερά. Στον άξονα Μαργκάσα, Τουρέ και Κλέιτον έχουν τον πρώτο λόγο, όπως και οι Χριστοφή, Ντάρμπισαϊαρ και Σέρινταν στην επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα