Ομόνοια: Απάμβλυνση, όχι τελική λύση ο στόπερ

Έστω και αργά, ο Νίκος Νταμπίζας αποφάσισε πως πρέπει ν΄αποκτηθεί στόπερ για να ενισχυθεί η αμυντική απόδοση της Ομόνοιας και αναμένονται εξελίξεις με τα χρονικά περιθώρια να είναι περιορισμένα. Η αδυναμία στη θέση ήταν εμφανής και η ανάγκη να έρθει ποδοσφαιριστής συγκεκριμένου επιπέδου είναι απαραίτητη και μπορεί να κάνει διαφορά.

Φυσικά ακόμη και αν βρεθεί σούπερ στόπερ, δεν θα επιλυθεί πλήρως το πρόβλημα, γιατί τα εύκολα γκολ δεν έρχονται πάντα από αδυναμία στο κέντρο της άμυνας. Τα περισσότερα έχουν να κάνουν με κενά που

δημιουργούνται πιο ψηλά και στα άκρα, προϊόν της γενικής στρατηγικής και κίνησης της ομάδας, όταν αμύνεται ή επιστρέφει. Είναι και οι στατικές φάσεις. Οπότε για να διορθωθεί το πρόβλημα θα χρειαστούν άαρελτά πράγματα. Σωστή επιλογή της τακτικής και του τρόπου αντίδρασης σε οργανωμένη επίθεση, αντεπίθεση, η στατική φάση.

Άρα πιο αποτελεσματική δουλειά στη προπόνηση, καλύτερο κοουτσάρισμα για να έχει δυνάμεις η ομάδα, περισσότερη προσήλωση στα αμυντικά του καθήκοντα και αυτοσυγκέντρωση από τους παίκτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα