Ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στον πρώτο γύρο η Σεβίλη

Χρειάστηκαν λιγότερο από 7 μήνες για να βάλει την σφραγίδα του στη Σεβίλη ο Χόρχε Σαμπάολι. Ο Αργεντινός προπονητής έχει καταφέερει να οδηγήσει την ομάδα στην 2η θέση της βαθμολογίας μετά από 19 αγωνιστικές, μόλις ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης (έχει ένα ματς περισσότερο από τους «μερένγκες») και παράλληλα η συγκομιδή των 42 πόντων στα μισά της περιόδου αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Αν και στο χθεσινό ματς με την Οσασούνα βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να επικρατήσει με 4-3, έφτασε στους 42 βαθμούς σε 19 αγώνες και κατέρριψε

το ρεκόρ των 39 που κρατούσε από τη σεζόν 2014-2015 υπό τις οδηγίες του Ουνάι Έμερι. Ο νυν τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν, συγκέντρωσε τότε με τη Σεβίλη 76 βαθμούς, τους περισσότερους στην ιστορία των 126 ετών από την ίδρυση του συλλόγου από την Ανδαλουσία.

«Θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε αυτό το ρεκόρ» είπε ο Σαμπάολι στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Πολλοί από τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει προήλθαν από την επίθεσή μας». Με 42 γκολ η Σεβίλη έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση έως τώρα στη La Liga, πίσω από τις Μπαρτσελόνα (51) και Ρεάλ Μαδρίτης (48). Σε εννέα ματς στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» έχει χάσει μόλις 3 βαθμούς, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη των Ανδαλουσιάνων στα εντός έδρας έδρας ματς στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα