Ομήρου:Αντιμάχονται την ιστορία όσοι αναπαράγουν μύθευμα για χαμένες ευκαιρίες

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι όσοι καλλιεργούν αναπαραγωγή, δίκην «ξαναζεσταμένου φαγητού», του μυθεύματος των «χαμένων ευκαιριών» στο Κυπριακό θα πρέπει να κατανοήσουν ότι απλώς αντιμάχονται την ιστορία και απαλλάσσουν ευθυνών την Τουρκία και τους γνωστούς συνοδοιπόρους της.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η συνεχιζόμενη αποκάλυψη πρακτικών που τήρησαν τα Ηνωμένα Έθνη για τα διαδραματισθέντα στην πενταμερή Διάσκεψη στο Μοντ-Πελεραν και στο Κραν – Μοντανα, «πέρα από ερμηνείες, διπλές αναγνώσεις

και ambiguities (σσ ασάφειες), επιβεβαιώνουν μια κεντρική και απλή αλήθεια. Ότι η Τουρκία, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, δεν παρουσιάστηκε έτοιμη να αποδεχθεί κατάργηση των εγγυήσεων και του συναφούς δικαιώματος επέμβασης – παρ’ όλο που είναι λίαν αμφισβητούμενο κατά πόσον ισχύει – και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων».

Προσθέτει ότι η κατά κόρον διατυπωθείσα δημόσια δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι η θέση «μηδέν στρατεύματα, μηδέν εγγυήσεις είναι μόνο στα όνειρα των Ελληνοκυπρίων» θα έπρεπε να είχε καταστήσει ανώφελη, αχρείαστη αλλά και άκρως ζημιογόνα οποιαδήποτε συζήτηση στον εσωτερικό δημόσιο διάλογο πολύ περισσότερο που αυτή η δημόσια συζήτηση περιεπλάκη και συνδέθηκε με τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Εξάλλου, ο κ. Ομήρου εκφράζει «βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του συναγωνιστή, κορυφαίου αντιστασιακού, συντάκτη και εκφωνητή του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού Πάφου που λειτούργησε στο πραξικόπημα του Ιούλη 1974 και λαμπρού εκπαιδευτικού Πανίκου Καννάουρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα