Ομήρου: Ισχυρές ένοπλες δυνάμεις όσο συνεχίζεται η κατοχή

Όσο συνεχίζεται η τουρκική κατοχή, όσο η τουρκική απειλή είναι παρούσα, είναι υποχρέωση μας να διατηρούμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, υψηλής αποτρεπτικής ισχύος, για να ενισχύεται και η διαπραγματευτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού ελληνισμού, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου στο πλαίσιο της επίσκεψης του σήμερα το πρωί στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου.

“Οφείλουμε

ως Βουλή των Αντιπροσώπων, ως Πολιτεία ευρύτερα, αλλά και ως λαός” είπε , “να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Ε.Φ., η οποία διαχρονικά αποτελεί θώρακα και ασπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, της κρατικής μας υπόστασης, αλλά και εμπόδιο απέναντι στα τουρκικά επεκτατικά σχέδια”.

Επεσήμανε επίσης, πως το 2014 είχαμε αυτή τη φορά όχι απλώς αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός αποκλειστικής οικονομικής μας ζώνης , αλλά μια εν εξελίξει ευρισκόμενη επιχείρηση παρεμπόδισης και ακύρωσης άσκησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων .

Κυριαρχικά δικαιώματα σημείωσε, τα οποία κατοχυρώνονται από την Διεθνή σύμβαση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών το 1982 για το δίκαιο της θάλασσας.

Ο κ. Ομήρου κατέστησε σαφές πως ενώπιον αυτής της κορυφούμενης τουρκικής αρπακτικότητας και επεκτατικότητας δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις, σημειώνοντας πως “οι όποιες ψευδαισθήσεις υπήρχαν μέχρι τώρα αναφορικά με τις προθέσεις της Τουρκίας, αυτές οι ψευδαισθήσεις θα πρέπει πλέον να ανήκουν οριστικά στο παρελθόν” .

Οφείλουμε, συνέχισε, “το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και του κυπριακού ελληνισμού να διαμορφώσουμε ένα αδιαπέραστο μέτωπο εθνικής ευθύνης και εθνικής συνεννόησης, εθνικής εγρήγορσης για να αντιμετωπίσουμε τη διαχρονική πρόκληση της Τουρκίας που στοχεύει στην πραγματικότητα στην ανακοπή της ιστορικής συνέχειας του ελληνισμού στην Κύπρο”.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είπε ακόμη πως οι ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν την ασπίδα και το θώρακα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Ομήρου μιλώντας στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου είπε πως κάθε μέρα του χρόνου έχουμε υποχρέωση να βρισκόμαστε δίπλα στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας δίπλα στην Εθνική μας Φρουρά για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και την πρέπουσα τιμή για την προσφορά των ενόπλων μας δυνάμεων, αξιωματικών, υπαξιωματικών μονίμων στελεχών, ανδρών και γυναικών και κληρωτών εθνοφρουρών για την προσφορά τους στην πατρίδα.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην αμυντική υποδομή που συνιστά η Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου και ευχήθηκε προς το σύνολο της Ε.Φ. μια παραγωγική δημιουργική χρονιά για το 2015, προσθέτοντας πως θα δώσουμε όλοι μαζί την μάχη της Κύπρου, τη μάχη του κυπριακού ελληνισμού σε πλήρη συμπαράταξη με τον μητροπολιτικό ελληνισμό.

Αυτή την μάχη θα την κερδίσουμε, κατέληξε.

Ο κ. Ομήρου προηγουμένως επισκέφτηκε τη Στέγη Ηλικιωμένων Νεφέλη στη Χλώρακα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα