Ομήρου: Ασπίδα στον αγώνα του λαού μας η Κυπριακή Δημοκρατία

Ασπίδα στον αγώνα του κυπριακού λαού για τερματισμό της κατοχής, χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δηλώσεις το μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, στη Λευκωσία, ο κ. Ομήρου είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία εξακολουθεί και σήμερα να αποτελεί ασπίδα και θώρακας για τον αγώνα του λαού μας για τερματισμό της τουρκικής κατοχής, ενότητα της πατρίδας, των θεσμών, της οικονομίας, του κράτους,

του λαού και βέβαια την αποκατάσταση των καταπατούμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού μας».

Αναφερόμενος στη σημερινή επέτειο της ανεξαρτησίας είπε ότι είναι ημέρα χρέους και απότισης φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους αθάνατους ήρωες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1955-59, που θεμελίωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και προς τους αγωνιστές ήρωες πεσόντες του 1963-64 που διαφύλαξαν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε όσους αντιστάθηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας ενάντια στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 και ενάντια στην τουρκική εισβολή που ακολούθησε. «Αυτοί είναι που θεμελίωσαν, διαφύλαξαν και διέσωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε.

Ευχήθηκε τέλος η 55η επέτειος της κυπριακής ανεξαρτησίας να αποτελέσει την αφετηρία για την επίτευξη των στόχων του λαού, που, όπως είπε είναι ένα βαρύ χρέος για τις σημερινές γενιές.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα