Όμιλος Σιακόλα: Οφείλουμε στον φόρο μόνο 25.000 ευρώ

Τη θέση ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η συμπερίληψη της εταιρείας N.K. Shacolas (Holdings) Ltd στον κατάλογο με τους 50 μεγαλύτερους οφειλέτες του Τμήματος Φορολογίας, εκφράζει ο Όμιλος Σιακόλα, σημειώνοντας παράλληλα ότι όλες οι εταιρείες του ομίλου «καταβάλλουν με συνέπεια όλες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου, «με πραγματική έκπληξη και μεγάλη λύπη είδαμε να περιλαμβάνεται η Εταιρεία μας N.K. Shacolas (Holdings) Ltd στον κατάλογο με τους

50 μεγαλύτερους οφειλέτες του Τμήματος Φορολογίας, που δόθηκε στη Βουλή και παράτυπα διέρρευσε».

Αυτό, προστίθεται, «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα διότι η Εταιρεία μας δεν οφείλει στο Φόρο €6.855.827, όπως λανθασμένα σημειώνεται στην κατά τα άλλα «Άκρως Απόρρητη» επιστολή του έντιμου Υπουργού Οικονομικών, ούτε και υπάρχει αστική δίωξη».

“Το μόνο μη αμφισβητούμενο ποσό που οφειλόταν ήταν μόνο €25.000, για το οποίο σχετική ειδοποίηση λήφθηκε μόλις πριν λίγες μέρες, και αυτό ήδη καταβλήθηκε”.

Αναφέρεται παράλληλα ότι η εταιρεία έχει καταθέσει Ιεραρχική Προσφυγή για επιβληθείσα φορολογία για το έτος 1997, η οποία φορολογία σύμφωνα με τους Συμβούλους μας δεν δικαιολογείται.

«Είναι σημαντικό επίσης να λεχθεί ότι το αρμόδιο τμήμα της Κυβέρνησης με επιστολή του ημερομηνίας 4 Φεβρουαρίου 2015, αναγνώρισε ότι υπήρχε ένσταση ενώπιον του Εφοριακού Συμβουλίου», σημειώνεται. Προστίθεται, ότι «αποδέχθηκε επίσης ότι υπολόγισαν με λανθασμένο τρόπο το φόρο που δεν είναι €4,3 εκ. όπως αναφέρεται αλλά €2,2 εκ., το οποίο εν πάση περιπτώσει η Εταιρεία μας αμφισβητεί μέσα στα πλαίσια της Ιεραρχικής Προσφυγής που από τον Ιούνιο του 2012 έχει υποβάλει».

Όσον αφορά φορολογίες ύψους €2,6 εκ. για Φόρο Εισοδήματος και Έκτακτη Αμυντική Εισφορά που εκδόθηκαν το Δεκέμβριο 2014, αναφέρεται, «οι Σύμβουλοί μας συμβούλευσαν την Εταιρεία ότι οι φορολογίες αυτές είναι αδικαιολόγητες, γιατί είναι φορολογίες πάνω σε χρηματοδοτήσεις για επενδύσεις, που είναι και αντικίνητρο». Και σε αυτήν την περίπτωση, προστίθεται, «η Εταιρεία θα υποβάλει έγκαιρα σχετική ένσταση μέσα στα χρονικά πλαίσια που προβλέπει και επιτρέπει η Νομοθεσία, δηλαδή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015».

«Σημειώνουμε με την ευκαιρία ότι, τόσο η N.K. Shacolas (Holdings) Ltd, όσο και οι άλλες Εταιρείες του Ομίλου Σιακόλα, καταβάλλουν με συνέπεια όλες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις», συμπληρώνεται.

Η ανακοίνωση συνεχίζει δηλώνοντας ότι «τα τελευταία 4 χρόνια ο Όμιλος Σιακόλα πλήρωσε συνολικά €93,98 εκ. σε διάφορες φορολογίες, χωρίς να υπολογίζονται άλλοι δασμοί πέραν των €50 εκ. ετησίως».

«Μόνο για το 2014 ήδη καταβλήθηκαν φόροι €22 εκ., εκ των οποίων €622.000 αφορούν Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας. Το δε 2013 που ήταν χρονιά με τις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες του τόπου μας, πληρώθηκαν φόροι ύψους €23,3 εκ», αναφέρεται.

Παράλληλα, ο Όμιλος δίνει στη δημοσιότητα σχετική λεπτομερή επιστολή των ελεγκτών του ομίλου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα