Ολοταχώς για νταμπλ η Τσέλσι

Ο άνθρωπος - μηχανή της Τσέλσι Ν’ Γκολό Καντέ πίκρανε τον Ζοσέ Μουρίνιο σε μία ακόμα επιστροφή του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κι έστειλε τους μπλε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι σε μία άτολμη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0).

Χωρίς τον τιμωρημένο Ζλάταν ήταν δύσκολο εξ’ αρχής. Δίχως τον Ζλάταν και με αριθμητικό μειονέκτημα από το 35ο λεπτό λόγω αποβολής του Άντερ Ερέρα με δύο αυστηρές κάρτες ήταν αδύνατον! Η Τσέλσι χρειάστηκε ένα γκολ

του ανθρώπου - ρομπότ που λέγεται Ν’ Γκολό Καντέ και με το 1-0 προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου την περιμένουν Άρσεναλ, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο κατέβασε την ομάδα του με 3-4-3 κι έτοιμη για ταμπούρι αφού στο πρώτο ημίχρονο οι «κόκκινοι διάβολοι» σχεδόν δεν πέρασαν την σέντρα, προσέχοντας κατά κύριο λόγο τα νώτα τους. Ότι είχαν να επιδείξουν οι γηπεδούχοι ήταν ένα φανταστικό σλάλομ του Αζάρ που έβγαλε με δυσκολία ο Ντε Χέα (15’), ο οποίος όρθωσε το ανάστημα του και στην επόμενη φάση σε κοντινή προβολή του Κέιχιλ.

Ο Αζάρ ήταν μόνιμη απειλή και ήταν αυτός που πήρε τις δύο κάρτες σε ένα δεκάλεπτο από τον Ερέρα (35’), η αποβολή του οποίου τίναξε το παιχνίδι στον αέρα. Ο Μουρίνιο παραλίγο να έρθει στα χέρια με τον Κόντε κι άκουσε το κοινό του «Στάμφορντ Μπριτζ» να τον βρίζει ρυθμικά, δείχνοντας με τα δάχτυλα του τα πρωταθλήματα που κατέκτησε με τους «μπλε».

Στην επανάληψη οι Λονδρέζοι ήταν καταιγιστικοί. Βρήκαν από νωρίς το γκολ που έψαχναν με διαγώνιο σουτ του Καντέ (51’, 1-0) και με πρωταγωνιστές τους Γουίλιαν, Ντιέγκο Κόστα και Μόουζες έχασαν αμέτρητες ευκαιρίες για να φτάσουν σε πολύ μεγαλύτερο σκορ, με τον Ντε Χέα να παίζει μόνος του την Τσέλσι.

Στην μοναδική μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενουμένων, ο Κουρτουά απέκρουσε με το πόδι τετ-α-τετ του Ράσφορντ και οι μπλε με πολύ επαγγελματικό τρόπο στο τέλος ροκάνισαν τον χρόνο για το 1-0 που δίνει στον Αντόνιο Κόντε την ευκαιρία να κυνηγήσει ένα ανεπανάληπτο νταμπλ στην ρούκι προπονητική σεζόν του στο νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα