Πυρκαγιά επ.Λεμεσού Στο σημείο καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις

Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 11:40 στην περιοχή Πάχνας - Μαλλιάς – Κισσούσας στην επαρχία Λεμεσού, ωστόσο καλύτερα φαίνεται να είναι τα πράγματα. 

Σε νεότερη επικοινωνία που είχε το SigmaLive, αργά το βράδυ της Δευτέρας, με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, είπε πως, «τα πράγματα είναι καλύτερα. Ωστόσο στο σημείο θα παραμείνουν βάσει Σχεδίου επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατά της διάρκεια της νύχτα ώσπου τα εναέρια μέσα να κτυπήσουν την φωτιά  τις πρώτες πρωινές

ώρες και η φωτιά να τεθεί οριστικά υπό έλεγχο».

Πρόσθεσε επίσης, πως υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

 Εικόνες από την επιχείρηση κατάσβεση της πυρκαγιάς κατέγραψε η κάμερα του Σίγμα.

Σε δηλώσεις του, νωρίτερα, ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, Ανδρέας Κεττής, είχε επιβεβιώσει στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ  ότι υπηρχαν  ενεργά μέτωπα, ενώ εξήγησε ότι  οι επίγειες δυνάμεις θα βρίσκονται καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι, ενώ καταλυτικός παράγοντας είναι η μορφολογία του εδάφους.

Παράλληλα, εξήγησε ότι αξιολογείται συνεχώς η κατάσταση.

Εστίες φωτιάς υπάρχουν στο τρίγωνο των χωριών Πάχνας, Κισσούσας και Βουνί. Η Κισσούσα εκκενώθηκε λίγο μετά τις έξι για προληπτικούς λόγους.

Αυτή την στιγμή παραμένει κλειστός ο δρόμος για την τροχαία κίνηση από τον Αγίο Αμβρόσιο για το Βουνί καθώς λόγω της πυρκαγιάς .

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την φωτιά, κάηκαν καλλιέργειες, περιβόλια και  αμπέλια, καθώς επίσης και στύλοι της ηλεκτρικής και καλώδια. 

Σύμφωνα με τον Λεωνίδα Λεωνίδου, αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής, έχουν καεί κάποια ακατοίκητα υποστατικά ενώ είναι τεράστια η καμένη έκταση.

Εξάλλου μετά από πληροφορίες η αστυνομία ανακρίνει 43χρονο ελληνοκύπριο ως ύποπτο για την πυρκαγιά, μετά από μαρτυρίες, ενώ αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Keywords
Τυχαία Θέματα