Ολοκληρώθηκε τo Συμβουλίο Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία

Ολοκληρώθηκε στην Άγκυρα η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, η οποία διήρκεσε 4 ώρες και 40 λεπτά, υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Αμέσως μετά αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της οποίας θα προεδρεύσει και πάλι ο Τούρκος Πρόεδρος.

Μετά το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να ανακοινωθεί "η σημαντική απόφαση" την οποία προανήγγειλε ο Τούρκος Πρόεδρος αλλά δεν αποκάλυψε.

Εν τω μεταξύ, η επιχείρηση εκκαθάρισης στη χώρα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό
NTV διερευνά όλους τους στρατιωτικούς δικαστές και εισαγγελείς της χώρας και έδωσε αναστολή εργασιών σε 262 από αυτούς, μεταδίδει το Ρόϊτερς. Το NTV δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις, που αποτελούν μέρος μιας ευρείας εκκαθάρισης κρατικών θεσμών "με στόχο την εξάλειψη των υποστηρικτών της απόπειρας πραξικοπήματος".

Οπως μεταδίδει το Ρόϊτερς, ο μουσουλμάνος κληρικός Φετουλάχ Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι βρισκόταν πίσω αυτό.

Ταυτόχρονια, δεύτερη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην δημόσια εκπαίδευση όπου 6 χιλιάδες 538 άτομα απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους.

Χθες στην πρώτη επιχείρηση τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 15 χιλιάδες 200 δάσκαλοι. Επίσης τα ειδικά σχολεία του Φετουλάχ Γκιουλέν στα οποία εργάζονται 21 χιλιάδες δάσκαλοι έκλεισαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα