Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό – Τι αποφασίστηκε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα θέσει το θέμα της νέας τουρκικής Navtex στο πλαίσιο του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, είδηση η οποία προβλήθηκε προηγουμένως στο κεντρικό δελτίο του ΣΙΓΜΑ.

Διαβάστε σχετικά: Συναγερμός στο Προεδρικό μετά τη νέα NAVTEX της Τουρκίας

Στο μεταξύ σχεδόν δυο ώρες διήρκεσε η σύσκεψη που συγκάλεσε απόψε στο Προεδρικό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά την ανανέωση της τουρκικής Navtex για την κυπριακή ΑΟΖ μέχρι και τις 10 Μαρτίου.

Η σύσκεψη που ξεκίνησε στις 19.30 ολοκληρώθηκε μετά τις 21.00. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας και Άμυνας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Γενικός Εισαγγελέας και άλλοι τεχνοκράτες και εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησε το θέμα τηλεφωνικά νωρίτερα σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρόγραμμα των επαφών του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αύριο το μεσημέρι στο Προεδρικό την Αμερικανίδα Πρέσβειρα στη Λευκωσία Κάθλιν Ντόχερτι, μετά τη συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών της οποίας θα προεδρεύσει το πρωί.

Keywords