Ένα βήμα πιο κοντά στην υποψηφιότητα Μάικ Σπανού το ΑΚΕΛ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρία της ΚΕ του ΑΚΕΛ γύρω από το ζήτημα των Προεδρικών Εκλογών και πώς θα τις προσεγγίσει το κόμμα της Αριστεράς.

Μπορεί να μην έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις, ωστόσο έγινε ενημέρωση των μελών για τα μέχρι τώρα βήματα και τα δεδομένα που έχουν καθοριστεί, μέσα από βολιδοσκοπήσεις και ζυμώσεις.

Υπήρξε έντονη συζήτηση με τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να εκφράζουν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και έντονες απόψεις για τις μέχρι τώρα κινήσεις. Ωστόσο, επικράτησε η άποψη ότι ορθά αποφασίστηκε ότι

ο υποψήφιος θα πρέπει να προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο και όχι να είναι ένας κομματικός υποψήφιος.

Αυτό σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, παρά τις όποιες αντίθετες απόψεις έχουν εκφραστεί, αποτελεί ένα βήμα προς την υποψηφιότητα Μάικ Σπανού. Το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει εκ νέου να μελετήσει τους προβληματισμούς και τις απόψεις και θα συγκαλέσει εκ νέου Κεντρική Επιτροπή, στην οποία θα οριστικοποιηθεί και η πολιτική πρόταση προς τις ομάδες βάσης.

Δείτε την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ μετά το πέρας της Κεντρικής Επιτροπής:

Στην ΚΕ πραγματοποιήθηκε μια ελεύθερη συζήτηση, σχετικά με το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο το ΑΚΕΛ προσεγγίζει τις επιλογές του σχετικά με τις Εκλογές.

Επιπρόσθετα, έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με διάφορες προσωπικότητες που θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από το ΑΚΕΛ ως υποψήφιοι. Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην ΚΕ θα αξιολογηθεί στο Πολιτικό Γραφείο και ακολούθως θα ολοκληρωθεί σε νέα συνεδρία της ΚΕ, στην οποία θα διαμορφωθεί η πρόταση που θα σταλεί στις τοπικές κομματικές οργανώσεις. Αφού συζητηθεί το θέμα στις τοπικές οργανώσεις, η συζήτηση θα αξιολογηθεί στο επίπεδο της ΚΕ, η οποία θα διαμορφώσει την οριστική πρόταση που θα τεθεί ενώπιον Παγκύπριας Συνδιάσκεψης που, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου.

Σ’ αυτήν θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές Εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα