Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σπέχαρ - Ακιντζί

Καλή χαρακτήρισε την συνάντησή της με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί που διήρκεσε περίπου μία ώρα η Ειδική Αντιπρόσωπός του στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ λέγοντας ότι μίλησε και με τους δύο ηγέτες σήμερα σχετικά με το επικείμενο ταξίδι τους στη Νέα Υόρκη, όπου και οι δύο θα έχουν συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

«Ήθελα να τους μεταφέρω ότι ο ΓΓ ενδιαφέρεται για τον καρπό του προβληματισμού τους. Όπως

θυμάστε ο ΓΓ μετά το Κραν Μοντανά συνέστησε στους δύο ηγέτες να προβληματιστούν για το αποτέλεσμα της Διάσκεψης και πώς μπορούν να προχωρήσουν. Τώρα θα ήθελε να δει εάν έχουν άποψη για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε, μετά από αυτή την περίοδο προβληματισμού, και εάν έχουν συγκεκριμένες ιδέες για το πως πιθανόν θα μπορούσαν οι διαπραγματεύσεις να επαναρχίσουν».

Ερωτηθείσα ποιες είναι οι προσδοκίες της μετά τις συναντήσεις των δύο ηγετών με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η κ. Σπέχαρ είπε ότι «ελπίζω ότι θα υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για το που στέκονται όλα τα μέρη και τότε ο ΓΓ θα δει εάν υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το στάδιο. Αλλά (ο ΓΓ) σέβεται το ότι η διαδικασία ηγείται από τους ηγέτες (leaders’ led process) και το γεγονός ότι πρόκειται για κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία. Έτσι θέλει πραγματικά να ακούσει από τα μέρη και ιδιαίτερα από τους ηγέτες, τις δικές τους απόψεις και μετά θα διαμορφώσει την δική του». Τα ΗΕ συνεχίζουν βεβαίως να βρίσκονται εδώ και οι καλές του υπηρεσίες είναι διαθέσιμες, σημείωσε η αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Στην συνάντηση παρών ήταν ο Τ/κ διαπραγματευτής, Οζντίλ Ναμί, οι σύμβουλοί του Ερχάν Ερτσίν και Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί καθώς και άλλα μέλη της ομάδας του κ. Ακιντζί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα