Γεν.Διευθυντής ΥΠΟΙΚ: Απαράδεκτες οι αναφορές του Ελεγκτή

Επιστρέφει τα πυρά στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες» τις αναφορές του.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Πατσαλίδης αναφέρει ότι «η αντίδραση του Γενικού Ελεγκτή σε σχέση με εσωτερική εγκύκλιο που έχω εκδώσει προκαλεί έκπληξη τόσο σε σχέση με το περιεχόμενό της όσο και σε σχέση με τον τόνο και το ύφος της», διευκρινίζοντας ότι με την εγκύκλιο προς το προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών, καθιερώνεται μια διαδικασία που στόχο έχει τον καλύτερο συντονισμό, την

παρακολούθηση και τη διευκόλυνση του ελέγχου από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης: Σε ποιους φακέλους "μπλόκαρε" τον έλεγχο το ΥΠΟΙΚ

«Εάν ο Γενικός Ελεγκτής είχε κάποια παρατήρηση σε σχέση με την ακολουθούμενη διαδικασία, θα μπορούσε να την υποδείξει, χωρίς να προβαίνει σε απαράδεκτες αναφορές και υπονοούμενα περί απόκρυψης στοιχείων. Η μακρά μου υπηρεσία σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε αυτές τις απαράδεκτες αναφορές», τονίζει.


Διαβάστε επίσης: Δεν έχει τέλος η κόντρα Χάρη - Οδυσσέα

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εγκύκλιος προβλέπει την αποστολή σημειώματος προς τον γενικό διευθυντή της υπηρεσίας που ελέγχεται, στο οποίο περιλαμβάνεται η λίστα των φακέλων που ζητήθηκαν από τους λειτουργούς της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, την απαραίτητη παρουσία λειτουργού του Υπουργείου κατά τη διενέργεια του ελέγχου των φακέλων, την καταγραφή των αντιγράφων που ζητάει η Ελεγκτική Υπηρεσία και τέλος την επιβεβαίωση ότι οι φάκελοι επιστράφηκαν στο Υπουργείο, ενημερώνοντας την κάρτα διακίνησης του φακέλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα