Τι συζήτησαν και πως συνεχίζουν Παπαδόπουλος – Σιζόπουλος

Συνάντηση πραγματοποίησαν το πρωί ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, στα γραφεία της ΕΔΕΚ, στο πλαίσιο των επαφών των δύο κομμάτων εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2018.

Οι δύο αρχηγοί έχουν ταύτιση απόψεων αναφορικά με τον τρόπο που θα γίνει η επιλογή του υποψηφίου του ενδιάμεσου χώρου, ενώ όπως φαίνεται, συμφωνούν και στα κριτήρια.

Τα δύο

κόμματα αναλαμβάνουν πρωτοβουλία διερεύνησης των προοπτικών που υπάρχουν, ούτως ώστε τα 5 κόμματα να προχωρήσουν σε υπογραφή κοινής απόφασης για συνεργασία στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και να συμφωνήσουν τα κριτήρια που θα πρέπει να έχει ο εκλεκτός.

Σχολιάζοντας τις προθέσεις Λιλλήκα, οι δύο ξεκαθάρισαν ότι δεν αποκλείουν κανέναν, αλλά δεν συζητούν για συγκεκριμένα πρόσωπα στην απουσία κατάληξης κοινής απόφασης του ενδιάμεσου και χωρίς συμφωνία επί των κριτηρίων για τον υποψήφιο.

Έγινε επίσης λόγος για απαλλαγή από νέα κυβέρνηση και νέας πορείας στο Κυπριακό και Οικονομία. Τους ενώνουν κοινοί αγώνες και κοινό όραμα για το μέλλον και είναι καθήκον τους να συνεργαστούν, τόνισαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί.

Ο Ν. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν συναντήσεις και με τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης και των πέντε κομμάτων.

Στα αξιοσημείωτα, ότι η αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ έφθασε πεζή στα γραφεία της ΕΔΕΚ, κάτι που σχολιάστηκε στα δημοσιογραφικά «πηγαδάκια».

Keywords
Τυχαία Θέματα